JAS-bloggen
Intervjuer

En av förhandsfavoriterna missade slutspel: ” Visste att det fanns många bra distrikt”

Sista intervju från SDF-SM kommer nu ett par dagar i efterhand. En intervju som berör ett av distrikten som många på förhand såg betydligt starkare än vad slutresultatet blev.

Det är Småland/Blekinges killar vi pratar om där Emil Karlsson, till vardags i Hovslätt, var laddad inför de fyra dagarna i Nyköping. – En riktig rolig turnering, som skulle bli väldigt rolig att spela, säger Karlsson till bloggen.

05:erna tog ju ett silver för ett par månader sedan och då även denna kullen ses som en stark sådan, så fanns det en press utifrån som Karlsson själv inte erkänner fullt ut. – Pressen upplevdes inte så stor då vi visste att de finns många distrikt som är bra och kommer vara med och slås om medaljerna.

Man spelade i en femlagsgrupp där man skulle möte Gävleborg, Värmland, Västsvenska samt Jämtland/Härjedalen. – Tuff grupp och rolig. Då vi möt västsvenska innan och visste att de var bra. Och även att resterade lag skulle vara riktigt duktiga.

Man inledde med att möta Värmland i en tuff premiär där man till sist förlorade med uddamålet. – Tungt såklart, premiär nerver. Men bara att ta med sig de bra och kör på!

Islossning blev det i den andra matchen när man mötte Jämtland/Härjedalen. Hela 17 bollar prickade man in och höll även nollan. – Skönt att kom på vinnarspåret, och hitta fint spel i kedjorna.

I den tredje matchen mötte man Gävleborg och vann till sist med 6-2. – Där tycker jag vi gör en bra match och kör vårat spela och spelar bra hela matchen.

Sex inspelade poäng betydde att den sista matchen mot Västsvenska skulle bli indirekt avgörande om vilka som skulle ta andraplatsen i gruppen. – Inför var det att fokusera på vårat spela och köra hela hela tiden.

Västsvenska gick upp till en 4-1 ledning och hade sedan även 7-2 i period tre och vann till sist med 7-4. – Svårt, men känns som vi tappar vårt spel under matchen och inte riktigt är påkopplade från början vilket västsvenska verkligen var.

Självklart en tuff besvikelse att inte nå slutspelet som många trodde på förhand. Hur sammanfattas då gruppspelet? – Segt såklart, då vi hade ett bra lag och inte riktigt fick ut allt som vi kunde i gruppen.

Placeringsmatcherna, hur känner man inför dem?

  • Man får försöka göra det bäst av situationen. Och de sista matcherna med laget som man vill få ett fint minne ifrån!

Man avslutade med två segrar och tog därmed en niondeplacering till sist. – Känns bra att kunna avsluta med vinst med laget med tanke på att de var sista matchen och få ett fint avslut.

Någon i laget du vill hylla lite?

– Tycker att alla gör det bra i laget, men skulle jag säga en vore det nog Hugo Olsson som går ner på back från center och gör en riktig bra turnering.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar