JAS-bloggen
Intervjuer

Hedersamt silver för VB: ”I efterhand är jag väldigt stolt över laget”

Västerbotten kunde stoltsera med rejäla framgångar i helgens SDF-SM. Ett guld, men även ett silver på tjejsidan.

Västerbottens tjejer var inget som många på förhand nämnde som favoriter, även om man är ett stort distrikt med ett fint urval. Målsättningar var inom laget desto mer tydliga. – Ta oss så långt som möjligt och spela vårt spel och ha roligt, säger Klara Lindbäck till bloggen.

Västerbotten hamnade i en femlagsgrupp där man mötte Halland, Skåne, Östergötland och Södermanland. – Vi försökte alltid ta en match i taget, gruppen kändes bra med bra län och vi ville få bra förutsättningar och vinna gruppen.

Man inledde med tre poäng mot Södermanland, men tufft blev det och vinsten skrevs till 4-5 till sist. – Jag tycker vi spelar en bra match, vi rullar boll och försökte hålla lugnet.

Bättre siffror blev det i match två när man besegrade Östergötland med klara 5-1. – Vi släpper bollen och spelar med hög press och spelar som ett lag och sätter avsluten på mål.

Första poängtappet kom i match tre. Då mötte man Halland och man delade på poängen efter en tight match som slutade 1-1. – Jag tycker inte resultatet speglar matchen, vi hade många chanser och mycket bollinnehav. Vi hade många skott på mål som inte trillade in men skönt att vi tillslut gjorde mål.

Efter de tre första matcherna stod det klart att den avslutande matchen mot Skåne skulle bli en ren gruppfinal som avgjorde vilka som skulle vinna gruppen. – Vi hade pigga ben som hade vilat matchen innan så vi skulle ut och ge järnet helt enkelt. Vi ville såklart vinna över dom för att få bättre förutsättningar i fortsättning av turneringen.

Man kunde till sist imponera och finns med 3-1 vilket säkrade gruppsegern och man stannade på totalt tio poäng. – Vi tar med oss vårt fina spel och allt ansvar som finns i laget, hemjobbet och alla skottäck som är viktigt för att vi skulle ta oss vidare. Även spelet med många fina aktioner och vårat höga tempo. Som gruppsegrare ställdes man mot Uppland i kvartsfinalen.

Efter en ny jämn historia så kunde man till sist vinna med 2-1. – Våran kämparglöd genom hela matchen gör så vi tillslut vinner.

I semifinalen så väntade ett av överraskningslagen, Örebro. En match som på nytt såg ut att bli jämn innan Västerbotten kunde rycka i den tredje perioden. – Vi hade koll på den matchen med mycket bollinnehav och hög press långt upp i banan som gav utdelning.

Final mot Stockholm. Vad pratade ni om inför? – Ge järnet och hålla uppe peppen genom hela matchen och spela vårt spel och ha kul såklart. Förlust till sist och en silverpeng.

Vad tycker du ni saknar i finalen för att bjuda upp rejält? – Efter deras första mål tycker jag att vi tappar vårt lugn, spel och blir lite pressade och passiva.

Ett silver till sist – hur skulle du sammanfatta turneringen? – Vi var besvikna efter finalen men nu i efterhand känner jag mig väldigt stolt över laget och att vi tog ett silver. Genom hela turneringen tycker jag att vi har presterat bra och spelat bra innebandy. De har varit bra stämning i laget och vi har alltid försökt peppat varandra genom hela turneringen. Våra duktiga tränare och ledare har gjort ett enormt bra jobb och har fått alla att känna sig sedda genom hela turneringen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar