JAS-bloggen
Intervjuer

Guldjubel efter urstark laginsats: ”Alla har varit lika delaktiga”

När medaljerna delades ut under söndagen i Nyköping så stod ett av våra nordligaste distrikt som vinnare på killsidan.

Västerbotten klev in turneringen, förhoppningsfulla, men kanske inte tippade bland de absoluta favoriterna bland många. – Vi har trott på oss själva hela tiden och tänkt att det här var möjligt även om få såg oss som förhandsfavoriter, säger Hugo Nording till bloggen.

Västerbotten spelade i en femlagsgrupp där man mötte Skåne, Halland, Östergötland och Södermanland. – Tuff grupp, många bra lag och skickliga spelare men som sagt vi har haft ett högt självförtroende från dag ett.

Man inledde övertygande med att slå Södermanland med klara 1-8 i första matchen. – Vi var extremt effektiva framåt och hade ett tryggt och stabilt försvar som jag tycker vi haft under hela turneringen.

Den andra matchen spelades mot Östergötland. Efter två tighta perioder så kunde det i period tre lossna och man vann till sist med 6-2. – Tycker att när vi kommer in i ett momentum och bollen studsar in rätt för oss så får vi som lag otroligt mycket energi.

Scenariot återupprepade sig i den tredje matchen, denna gången mot Halland. En jämn inledning, men där Västerbotten tillslut kunde dra ifrån och vinna med tre bollar. – Tycker att vi har visat det i dom flesta matcherna att vi som grupp alltid kunnat resa oss från ett underläge och det har nog varit lite av vår styrka under turneringens gång tror jag också.

I den fjärde och sista matchen så mötte man Skåne, en match som gällde gruppsegern, men där Västerbotten hade en annan syn. Förlust med klara 0-4 blev det till sist. – Vi kände att eftersom vi redan var klara för kvartsfinal så ville vi inte ödsla för mycket onödig energi på en i stort sett betydelselös match. Vi provade även lite nya linor och vilade dom flesta med känningar.

Kvartsfinalen mot Värmland, vad sa ni innan den? – Vi gick in i den matchen precis som alla andra. Ingen speciell gameplan utan det var bara att tuta och köra som alltid.

Värmland som hade vunnit sin grupp var självklart en tuff motståndare. I period tre kunde man på nytt rycka och till sist höll man undan och vann med 4-3. – Personligen tycker jag att vi gör en av våra bättre matcher under turneringen mot Värmland. Tror mycket av det låg i att vi kunnat ladda och förbereda oss för en kvartsfinal nästan ett dygn inför. Just kvartsfinalen tror jag gjorde så vi växte som grupp enormt mycket och vi kändes nästan oslagbara därefter.

Ungefär lika tight blev det i semifinalen mot Uppland. Emil Alm kunde göra 3-1 i tom bur, innan Uppland fick in en sen reducering och skapade lite liv. Närmare än så kom man inte dock och Västerbotten blev klara för final. – Uppland var ett extremt skickligt lag. Den matchen såg väll ut som de flesta matcherna för oss. Tajt in i sista sekund men det är något vi också älskar.

Finalen skulle bli ett derby mot skrällaget Norrbotten som många hade räknat ut gång på gång. – Sjukt kul, tror inte många hade trott på ett Norrlandsderby inför. Kunde inte drömt om någon större final än vad det faktiskt blev. Måste även passa på att hylla Norrbotten som gjort en fantastisk resa, schyssta killar som verkligen har skrivit historia.

Efter flertalet intensiva matcher så skulle även finalen bli en gastkramande sådan. Västerbotten skapade sig ett tvåmålsunderläge, men en sen reducering på nytt satte nerv. Närmare än så kom man dock inte och Västerbotten kunde säkra guldet. –  Vi ger aldrig upp. Vi har visat det match efter match. Får vi ett mål i baken så har ingen hängt med huvudet utan alla har bara gått in och tänkt att nästa byte ska vara bästa byte.

Sett till hela turneringen, vad skulle du säga ligger bakom guldet? – Detta är en laginsats av alla, oavsett vilken roll gubbarna i laget haft så har man gjort sitt jobb och det är jag så sjukt stolt över. Alla förtjänar detta guldet lika mycket för varenda gubbe i laget har varit lika mycket delaktig.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar