JAS-bloggen
Intervjuer

Återtog guldet på nytt: ”Har alltid höga förväntningar på sig”

I helgen så avgjordes en av årets höjdpunkter, nämligen SDF-SM som för första gången på ett par år, kunde spelas på tilltänkt datum.

En av spelarna som var på plats var Hanna Lööw, som representerade Stockholm och var förväntansfull. – Känslan inför var jättebra. Hela laget hade sett fram emot SM under hösten och vi var sjukt taggade på att få dra igång, säger Lööw till bloggen.

Att spela för Stockholm medför alltid ett favoritskap och en press, så även denna gången. Inför mästerskapet hade man sex raka guld vilket självklart är oerhört imponerande – Vi visste att Stockholm alltid har höga förväntningar på sig och vårt mål var också att åka dit och vinna guld.

Man lottades in i en grupp där man skulle möta Dalarna, Uppland och Västernorrland. – Vi spelare hade kanske inte så bra koll på de övriga lagen men vi hade en positiv känsla inför och ville bara gå ut och spela vårt spel.

Man inledde med att möta Dalarna och efter en mållös inledning så rann det iväg och man vann med klara 0-9. – Det var nervöst i första perioden men i andra och tredje släppte nervositeten och vi gjorde många fina mål. En bra första match av oss.

I den andra matchen slog man Västernorrland med 6-3, men det var först i tredje perioden som man kunde lägga i en extra växel och vinna. – Resultatet skulle jag säga är godkänt. Vi inledde matchen bra och om jag minns rätt gick vi upp i en tvåmålsledning. Sen blir vi lite bekväma och släpper in dem i matchen igen. Skönt att vi lyckas komma samman och till slut vinna med tre mål, men vi var inte riktigt nöjda med spelet.

Man avslutade gruppspelet mot Uppland. Uppland som hade kryssat tidigare behövde därmed en seger, men för Stockholm räckte det med ett kryss. 2-2 blev resultatet och man vann gruppen på sju poäng. – Uppland var bra och gjorde det svårt för oss. Samtidigt kom vi inte upp i nivå och de hade en väldigt bra målvakt. Från den matchen tog vi med oss känslan av att vi kan komma tillbaka i matcher där vi ligger under men också att vi behövde höja oss till slutspelet.

Kvartsfinalen skulle bli en tämligen enkel historia. Hela 10-1 vann man med där Skåne stod för motståndet. – Ja, kvartsfinalen var kanske vår bästa match i hela turneringen. Jag tycker framförallt att alla har en otroligt bra inställning vilket gör att vi vinner många dueller. Samtidigt lossnar spelet för alla femmor där vi rör oss bra och spelar bollen snabbt.

I semifinalen väntade Västergötland som för andra mästerskapet i rad hade tagit sig långt. En tight och målsnål historia för Stockholm till sist kunde vinna med 2-0. – Jag tror att Västergötland var bättre än vi trodde innan. De var snabba och starka medan vi såg lite sega ut. Men vi lyckas ändå få in två mål och är otroligt starka bakåt vilket gör att vi går segrandes ur matchen.

Final mot Västerbotten – vad pratade ni om inför? – Vi pratade om att det var det sista vi skulle göra tillsammans och att alla skulle ge 100% för varandra. Det fanns ingenting att spara på. Vi sa även att vi skulle gå ut och njuta av att få spela en SM-final.

Stockholm gick upp till 3-0, Västerbotten reducerade innan Stockholm gjorde 4-1 vilket till sist blev matchens slutresultat. – Jag upplevde att det var en ganska jämn match, men där vi ändå för spelet. Det tar dock ett tag innan vi sätter dit första. Jag tycker att vi har kontroll över resten av matchen även om de har några farliga lägen.

Sett till hela turneringen – vad skulle duvslag för att ni vinner guld? – Vi hade en stark trupp med många duktiga spelare. Men jag tror att det var vår lagsammanhållning och att vi verkligen ville kriga för varandra som gjorde att vi gick hela vägen.

Någon enskild spelare du vill hylla lite extra? – Jag skulle vilja hylla hela laget egentligen då alla tjejer är helt fantastiska. Måste jag välja en säger jag vår målvakt Sonya Fredriksson. Hon var en vägg hela turneringen och räddade oss när det behövdes.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar