JAS-bloggen
Intervjuer

Hyllar en av lagets delar: ”Våran backsida är en mycket stark del”

Med drygt ett halv dygn kvar till de första matcherna ska spelas i Nyköping i årets upplaga av SDF-SM, så presenteras den sista intervjun, denna gången från tjejsidan.

Tilde Pertell, som till vardags spelar i Växjö ska representera Småland/Blekinge med en stort entusiasm. –  Känslan är otrolig! Efter all den tid som gått och alla olika uttagningar som varit så ska vi Småland-Blekinge tjejer äntligen få åka upp och spela SM i Nyköping tillsammans. Som vi längtat och som vi sett fram emot denna resa! Helt fantastisk känsla, säger Pertell till bloggen.

Detta mästerskapet är ju inte uppskjutet likt de tidigare och man har i lugn och ro fått chansen att ha uttagningar, läger, träningsmatcher och ladda upp. – Allting startade med fyra olika så kallade temaläger som var emellan hösten 2020 och våren 2022. Efter det så var det dags för en Turneringshelg. Turneringshelgen genomfördes i Jönköping runt Valborg 2022. Där blev vi indelade i olika lag där alla hade chansen att visa upp sina färdigheter. Den första uttagningen av spelare gjordes efter Turneringshelgen. Därefter fortsatte uttagningsprocessen i form av Camp Småland och två efterföljande förberedelseläger!

Backar vi bandet med drygt två månader så stod ju Småland som mästare efter en rafflande final. Då hade man på pappret ett ruggigt starkt lag, där denna upplagan som ska försvara guldet kanske har ett annat ingångsläge. – Det är klart att det blir en snackis, men också något vi behöver jobba bort tillsammans. Vi har en helt annan trupp med andra kvaliteter vilket gör att pressen ändå dämpas något. Däremot ska vi göra allt för att försvara bucklan, självklart vill vi ha hem den till Småland/Blekinge igen.

Om vi ser till er trupp. Vad tycker du ni har för egenskaper och kvaliteer i den?

– Som även sagts i SDF-SM-guiden, så håller jag med experten att våran backsida är en mycket stark del i laget. Där våra backar både kan jobba bra offensivt och defensivt.

I sin grupp kommer man möta Västsvenska, Gävleborg och Värmland, en på förhand klart intressant och öppen grupp. – Känslan som jag har kring gruppen är att det kommer bli fartfyllda matcher. Vi ser fram emot att möta dom andra lagen och kommer ha fokus på en match i taget.

Om vi ser till SM överlag. Är det något annat distrikt du tror kan utmana om guldet?

– Jag tror att Stockholm skulle kunna vara ett distrikt  som utmanar om guldet. Bland annat för att det sägs att ”06-kullen är bättre än 05:orna”. Samtidigt som truppen även fått höga betyg som helhet.

För er egen del. Vad ser du blir viktig för er att få till i spelet?

– Jag tänker framförallt på helheten i vårt spel. Att vi från början får till en kontrollerad grund i uppspelet, för att vi sedan ska kunna möjliggöra ett bra offensivt spel. Tror även att samspelet och tryggheten emellan oss på planen kommer att spela stor roll!

Vem i laget tror du kan överraska och slå igenom under turneringen?

– Agnes Wadskog tror jag kommer vara en av dom spelarna som verkligen kan slå igenom under turneringens gång. Hennes roll som defensiv center kommer vara enormt viktig, något jag tror hon kommer att lösa med bravur.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar