JAS-bloggen
Intervjuer

Hoppfullt Örebro inför SDF-SM: ”Många har spelat ihop sedan barnsben”

Efter att under gårdagen ha publicerat en intervju på killsidan så tar vi nu en från tjejsidan. Denna gången med en spelare i Örebro.

Spelaren i fråga är Saga Åkerling, född 2006, som alltså representerar ett av de mindre distrikten som Örebro är. – Vi har en bra känsla i laget. Det känns som vi har kommit ihop som grupp bra och spelet fungerar bättre och bättre. Vi har fått några träningsmatcher nu tillsammans och det är viktigt. Hoppas nu att alla får vara friska och skadefria, säger hon till bloggen.

Åkerling som numera är elev på RIG och som under hösten har spenderat sin tid där. – Jo men det har fungerat över förväntan, även om det varit en stor omställning med allt som en flytt från familjen innebär. Men nu efter första terminen känns det som om man har fått in sina egna rutiner med skola, träning och allt annat. Så jag ser fram emot att fortsätta min resa här i Umeå.

Efter att Örebros killar tog guldet med 01:erna har det varit glesare med framgångar. Den här killen ses dock som en av de bättre under de senaste åren med ett par spetsspelare i täten. – Ja så kanske det är, men det finns några omständigheter som kanske varit till vår fördel. Vi är ett ganska litet distrikt och de flesta tjejerna kommer från samma förening. Det spetsat med duktiga tjejer från andra föreningar samt att vi har mycket speltid tillsammans sen tidigare år är ju en styrka. Många har spelat tillsammans sedan barnsben. så jag tror att vi kan vara med och utmana långt in i turneringen.

Uppladdningen har varierat varierad där Åkerlings dagliga situation i Umeå sjävklart har gjort det svårt att kunna ha full närvaro på allting. – Tycker det är svårt att bedöma utan att ha spelat ordentliga tävlingsmatcher. Träningsmatcher får ju en lite annan karaktär och man kan inte vara säker på att de bästa spelar. Skador, sjukdom och spelare som likt mig spelar på annan ort till vardags påverkar. Sen har jag haft tufft att närvara på så många träningar och matcher då jag bor i Umeå och bara är hemma på loven. Men vi har jobbat med detaljer och lagt en del tid på special teams så de delarna borde sitta. Sen får vi helt enkelt se hur långt det räcker.

Örebro kommer i sin grupp ställas mot Västergötland, Västmanland och Norrbotten. – Har dålig koll på hur deras träningsmatcher gått. Såg att Värmland och Västergötland delade med varsin seger i deras dubbelmöte och Värmland har vi ju mött så vi får väl hoppas att vi kan mäta oss mot VG. Västmanlands spelare har vi väl ganska bra koll på då vi spelat i gemensamt seriespel med Västmanland i flera år. Men hur de kommit i hop som grupp kan förändra ett lag ganska mycket så det blir spännande att möta dom. Norrbotten har jag ingen koll på men vi går för seger.

Om du ser till turneringen överlag. Vilket distrikt ser du som en potentiell guldfavorit? – Jag skulle väl med största sannolikhet tro att det blir något av de större städerna Stockholm eller Göteborg. Tror och hoppas dock att det kommer att vara ett ovanligt jämt SM där inte stordistrikten sopar banan. Men måste jag gissa så säger jag Stockholm.

Till skillnad mot många andra så tycker Åkerling att nuvarande upplägg på SDF-SM, där man fokuserar på ett mästerskap, är helt rätt. – Det är jättebra tycker jag. Det skapar ett större fokus på SM och alla blickar riktas mot samma håll. Sen får man ju chansen att se en massa bra innebandy på samma gång. Är det bra arrangerat med bra hallar så är det att föredra.

För din egen del – vad känner du att du vill bidra med under turneringen? – Jag vill först och främst att vi skall komma ihop som lag och jobba för varandra. Sen kanske jag kan bidra med lite lugn och stabilitet i defensiven. Och därifrån kan vi bygga ett bra anfallsspel genom våra hänsynslösa och hårt jobbande anfallare. Kanske kan jag servera nån en macka på köpet.

Vem i laget tror du kan få ett genombrott? – Tror flera kan få strålkastaren på sig men jag hoppas Kapten Cornelia tar chansen att visa upp sina skills på riktigt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar