JAS-bloggen
Intervjuer

IBK ställdes mot IBF: ”Allt man vill är att vinna, så hetsigt blir det”

För ett par dagar sedan så skulle två Ö-vik lag drabbas samman uppe i Sveriges nordligare delar innan julhelgen trädde in.

Örnsköldsvik IBK  stod som hemmalag, som är ett av lagen som skuggar överlägsna RIG i toppen, men som redan nu har flera poäng upp. – Jag tycker vår första del på säsongen har varit mycket bra. Vi är ett relativt nytt lag med mycket 06:or och få 04:or, men jag tycker att vi har fått en bra lagsammanhållning och att vi alltid lyckas att kämpa till oss en vinst även fast alla matcher inte är 100% hela tiden. Jag tycker själv att det är en svår balans att kunna prestera bra hela tiden då lagen i serien verkligen skiljer mycket och att kunna prestera mot ett lite mindre bra lag och dessutom mot RIG, säger Trine Hedin till bloggen.

Nu skulle man möta Örnsköldsvik IBF, det andra laget i A-gruppen som återfinns ett par placeringar ner i gruppen. – Vi möter det andra ÖIB laget många gånger denna säsong då vi spelar i samma serier. Även fast det händer ofta, är laget ofta nervös innan då man vet att det sitter en större press på oss då vi ska vara det ”bättre” laget vilket känslan var inför denna matchen med många nervösa, men såklart taggade för att ännu en gång ta hem vinsten.

Skillnaden är alltså att de heter IBF och IBK, men är i grund och botten samma förening som har ett utbyte emellan. – Egentligen tillhör vi samma klubb alltså ÖIB, men olika lag. Vi lagen emellan skulle jag påstå har bra relation vi tränar ibland tillsammans och under hela sommaren så tränade vi tillsammans. Man känner de flesta man är vänner eller går i samma klass osv. Så utanför planen är vi vänner och har en bra relation men väl på planen så sätts vinnarskallen på och allt man vill är att vinna så en hetsig stämning blir det ofta men de släpper man efter matchen.

IBK som stod som alltså var hemmalag, kunde efter period ett sätta sig i förarsätet och gå upp till 3-1 där Hanna Asplund stod för ett äkta hattrick. – Jag tycker första perioden var bra. Vi fick tre snabba mål och hade mycket spel kring deras mål. Skönt för oss att få en bra start på matchen då det ofta blir hetsigt och våra matcher svänger mycket och kan avgöras i sista. Men att få en bra start gav oss mycket energi till laget för att fortsätta.

IBF reducerade i andra innan Asplund på nytt nätade, hennes fjärde i matchen och såg till att IBK hade en 4-2 ledning inför sista perioden. – Inför tredje sa vi bara att vi skulle fortsätta spela vara noggrann med bollen och inte släppa till så många kontringar då vi vet att det är de som de är bäst på. Annars än det var det bara att köra sista innan lov och vila.

Till sist kunde IBK hålla undan och vinna med 5-2 och därmed befästa sin andraplats bakom RIG i gruppen. – Det jag tycker vi kan ta med oss från matchen är hur starkt det är av oss att åter igen ta hem en vinst jag tror inte det är enkelt att hela tiden visa att man kan vinna när man möter ett och samma lag mycket och att man möter sina kompisar. Även skönt att avsluta första delen av säsongen bra vilket ger oss en bra känsla inför nästa del av säsongen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar