JAS-bloggen
Intervjuer

Tung skalp mot topplaget: ”Kan slå i princip alla lag i serien”

I den numera ganska ”klassiska” E-gruppen där lagen från främst Örebro och Värmland (men även Södermanland till viss del) ställs mot varandra så spelades det en match i veckan innan uppehållet.

IBF Örebro/Örebro SK som kombinerar lag stod som hemmalag, som har haft en ganska tuff säsong under den första halvan. – Ja det kan man säga. Tighta matcher som inte gått hela vägen för våran del. Udda- och få målsförluster har avgjort många av våra jämna matcher. Vad det beror på är svårt att svara på men det grundar sig i fokus, inställning och ödmjukhet för matchbilden. Det har som sagt varit en trögstartad säsong men det är skönt att det nu på sistone har lossnat med tre vinster dem fyra senaste matcherna, säger Olle Vallstedt till bloggen.

Tufft motstånd stod på agendan när Hagfors kom på besök, ett Hagfors som jagade Lillån i toppen. – Vi visste att de har en bra spets med goda kvalitéer  i avslut och att göra mål. Tankarna blev att stänga ned ordentligt. Chanser framåt kommer vi alltid skapa, så defensiven var fokus.

Efter period ett var ställningen 1-1, där gästernas notoriske målskytt Daniel Svensson kvitterade halvvägs in i perioden. – Jämn förstaperiod. Båda lag visar att man vill ha hem tre poäng, men jag tycker att vi drar det längsta strået och har övertaget (med tanke på bollinnehav, skapade chanser, vunna dueller) fast än perioden slutar lika.

Det var i period två som ett litet ryck kom när man gick upp till 4-1 och där Vallstedt själv gjorde det fjärde när hans och hans lag nyttjade ett powerplay vilket var hans andra i matchen. – Målet vi släpper in i första perioden grundar sig i att vi tappar vår markering och Hagfors som är skickliga lyckas straffa oss. I andra perioden är vi medvetna om att inte bjuda på någonting och vi stänger ned ännu mer och får även större egen utdelning. Vi skärper till oss helt enkelt.

Vinst med 5-2, tror du Hagfors underskattade er?

– Underskatta tror jag inte att Hagfors gjorde. Trots att vi underpresterade när vi mötte Hagfors på bortaplan tror jag att de vet vad vi kan göra, speciellt när vi ställs mot seriens topplag.

Trots segern så är det åtta poäng upp till playoff, ett ganska stort avstånd, men där Vallstedt fortsätter vara optimistisk. – Ja självklart. Med drygt halva säsongen spelad med betydligt bättre resultat i slutet vågar vi absolut tro att vi har chans att klättra i tabellen. Vi vet vad vi kan göra och när vi kommer upp i nivå skulle jag påstå att vi är tuffa motståndare och kan slå inprincip alla seriens lag.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar