JAS-bloggen
Intervjuer

Seger i ryggen inför derbyt: ”Inte så svårt att ladda om inför ett derby”

Trots att vi är inne i julveckan där fokus hos många ligger på att klä gran, slå i julklappar och koka knäck så är det fortsatt ett par JAS-matcher som avverkats i dagarna.

I A1-gruppen, en av två A-grupper, så skulle kombinationslaget Gamla Stan/Moröbacke avverka en bortamatch när Öjebyn stod på schemat. – Tankarna inför matchen var väl att det skulle vara viktigt att ta tre poäng. Vi har ett ungt lag där många gör sitt första JAS år. Öjebyn har ju många äldre spelare som är 04er och 05er, men vi är ett spelskickligt lag så det kändes som att om vi gjorde det vi skulle så ska vi plocka tre pinnar, säger Oliver Degerfält till bloggen.

Båda lagen hör alltså hemma i A1-gruppen med flera tuffa matcher lagen sinsemellan, där man även ska möta lagen i A2-gruppen en gång. – Skulle säga att våran grupp A1 är lite jämnare. Vi har ju först å främst RIG och Thorén, men även Luleå som gjort det bra och Skellefteå IBK. Sen har ju A-2 Dalen och Sundsvall som är riktigt bra.

Gästerna visade ingen hänsyn och Degerfält och hans lag gick upp till 1-5 redan efter period ett.  – Vi hittar ett bra spel och är väldigt rörliga med passningsspelet så Öjebyn får svårt att täcka våra pass och vi gör några snabba kassar.

Även i den andra så lyckades man hålla avståndet. En tidig reducering för hemmalaget hjälpte inte då gästerna gjorde 2-6 och hade fyra måls ledning inför period tre. Vad sa man då i pausen? – Vi säger att vi måste fortsätta trumma på fast vi leder och inte dra ner på tempot. Även att vi skulle säkra upp lite mer bakåt för vi blev lite offensiva.

I period tre så skulle Öjebyn krypa närmare. 3-6 och 4-6 kom med ett par minuter kvar, men nervositeten uteblev. – Jag kände mig väl inte jättenervös. Det har hänt förut så man börja väl kunna hantera det. Det kändes som vi hade hyfsad kontroll så var inte så värst orolig.

Tre poäng tillslut. Vad tycker du ni kan ta med er från matchen? – Riktigt skönt med tre poäng och jag tycker att vi kan ta med oss att vårt spel börjar bli bättre och bättre för varje match.

I nästa omgång så väntar en rejäl värdemätare, när man på hemmaplan ställs mot Skellefteå. – Blir inte så svårt för att ladda inför ett derby mot IBK. Alla kommer vara riktigt taggade och vi ska göra allt för att vinna.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar