JAS-bloggen
Intervjuer

Vinst efter skral utdelning: ”Skulle egentligen gjort 6-7 mål”

I helgen så hade vi en speciell omgång i tjejernas F1-F2 grupp, ett upplägg som tidigare figurerat även på killsidan och det med blandad feedback från många håll och kanter.

Kalmarsund hade i helgen en bortamatch på schemat, där man i sin F2-grupp var placerad i boten inför. – Vi är ett lag där majoriteten gör sin första säsong i JAS, där de flesta alltså gått från att spela flickinnebandy till att direkt köra i JAS, vi har även många unga spelare. Men starten var väl lite väntad, eftersom att vi även har satt JAS som en utvecklingsserie detta året.. Men vi ser att vi utvecklats mycket under säsongen hittills då vi förlorade varje match till en början medans vi nu börjar höja våran lägsta nivå och kunna matcha fler och fler lag, säger Town Nilsson till bloggen.

Towa och Kalmarsund hör alltså hemma i F2-gruppen, där man möter lag i F1-gruppen som främst kommer från Södermanland och Östergötland. – Jag tycker att grupperna rent kvalitetsmässigt är relativt jämna med varandra, då många matcher är jämna och där ett lag som ligger lite sämre till i den ena gruppen kan vinna över ett lag som ligger högt upp i tabellen i den andra gruppen. Den främsta skillnaden tycker jag är att man aldrig mött vissa lag som finns i den andra gruppen vilket gör det svårare på förhand att veta hur de spelar eller vad man kan utnyttja i deras spel, men det blir också roligt eftersom man mer får fokusera på sitt egna spel.

I helgens match skulle man möta Trosa Edanö på bortaplan, ett lag på snarlika poäng i den andra gruppen. – Vi sa innan matchen att vi ville spela med hög press och mycket energi, eftersom att vi endast åkte med 10 utespelare så visste vi att vi kunde komma in bra i matchen då man får mycket speltid. Vi vet att vi är som bäst när vi sätter pressen och får upp hög fart i spelet vilket jag tycker vi följde bra.

Det var dock hemmalaget som började bäst och kunde efter den första perioden ha en 2-1 ledning. – Jag tycker att våran första period är helt okej, men att vi inte sätter de chanserna vi skapar och det är även det som gör att vi ligger under med 2-1 efter första perioden.

Andra perioden blev desto jämnare och Nilsson själv såg till att göra 3-3 som blev ställningen efter två spelade perioder. – Jag skulle säga att andra perioden är en av de bästa perioderna vi har gjort i JAS hittills denna säsongen, vi skapar oerhört mycket lägen och återigen så är skärpan i avsluten på mål inte den bästa. Vi lyckas få in två mål denna period men jag skulle säga att vi egentligen skulle gjort 6-7 mål om vi bara hade satt lägena.

I period tre så skulle Kalmarsund få utdelning, gå upp till 3-6 och till sist vinna med uddamålet och ta tre tunga poäng. Vad låg då bakom segern i period tre? – Att vi i början på tredje får lite utdelning på att vårt spelarövertag vi har och att vi ser nätet och sätter avsluten. Eftersom vi inte var så många började vi bli lite trötta vilket gör att vi blir lite slarviga och tar några fel beslut. Sen kommer de ikapp till 6-5, men jag tycker ändå att vi lyckas hålla undan på ett bra sätt. Vi vinner matchen rättvist eftersom vi var det bättre laget den dagen.

Ni har ju långt upp till playoff – hur ser du på resten av säsongen?

– Jag tänker att vi vill fortsätta utvecklas som lag och att alla i laget ska ta kliv i sin utveckling, vi tar match för match och försöker att spela så bra innebandy som möjligt varje match oavsett vilket motstånd vi möter. Men samtidigt vill vi såklart vinna så många matcher som möjligt, eftersom att vi ser att det ändå är en jämn serie där många lag kan överraska.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar