Fortsatt slutspelsplats efter krysset: ”Måste steppa upp”

Efter att IBIS äntligen återuppstått så är det klart enklare att börja bevaka serierna igen.

Vi tar en titt i H-gruppen för killarna där en kamp om sista slutspelsplatsen spelades. Hovslätt som förra helgen tog en tung 7-8 seger borta mot Fristad/Rydboholm där man vände sent och avgörande. – Riktigt skön vinst förra helgen där vi lyckas vända 7-2 till 7-8. Det vi tog med oss från den matchen var känslan vi hade i tredje perioden där vi verkligen går ihop som lag och visar karaktär, säger Casper Erlen till bloggen.

I söndagens match spelade man hemma mot Lockerud. Säsongens andra match mot laget från Skaraborg. – En tuff match på förhand, blev 3-3 i första mötet uppe i Mariestad. Igår var inställningen att få tre poäng.

Det var dock gästerna som hade en 1-2 ledning efter period ett. En period där Hovslätt inte riktigt fick till det. – Lite svårt att säga såhär tätt inpå. Men känslan var att vi inte riktigt fick igång anfallsspelet. Sen släppte vi lite billigt in 0-1 där det kändes som vi hade koll på situationen.

Period två blev desto målrikare. Båda lagen fick igång och ställningen var 4-4 inför tredje perioden där Hovslätt sa vad? – Att vi bara ska fortsätta spela vårt spel och tro på oss själva. Samt att vi måste bli tuffare i försvaret. Hovslätt kunde göra 5-4 i powerplay, men kort därefter kvitterade Lockerud.

Sista tio hade båda lagen chanser att avgöra, men det blev delad poäng. – Jag tycker att våra sista 10 är bra. Vi skapar en del framåt och har lägen att göra 6-4. Sen släpper vi in 5-5 lite snöpligt. Efter det är sista 8 minuterna jämna där vi har ett par lägen och dom också. 5-5 känns som ett rättvist resultat.

I och med poängen så behåller man fjärdeplatsen, precis framför just Lockerud inför fortsättningen. – Vår målsättning sedan början av säsongen har varit att komma topp 4. Om vi ska hålla den platsen känns det som vi måste steppa upp och få en högre lägsta nivå. Samtidigt har vi en väldigt ung trupp som jag tror kommer vara som bäst om två år.

Nästa helg möter man Partille/Alingsås på bortaplan, nuvarande serieledaren som blir en oerhört tuff match. – Först ska vi utvärdera dagens match och ta med det positiva. Sen träna på bra i veckan. Vi vet att det är en väldigt tuff match på förhand men vi ska gör allt för att vinna.