JAS-bloggen
Intervjuer

Sirius återigen högst på tronen: ”Derbyt var hetare förr”

Mitt i IBIS-kraschen som förstör halva helgens nöje enligt undertecknad, så gör vi ett nedslag i torsdagens Uppsala-derby.
Sirius stod som hemmalag mot Storvreta, två lag som håller till på den övre halvan. – Derby är alltid derby såklart. Så en derbykänsla var det såklart inför matchen och extra kul att få möta några tidigare blåsvarta spelare så det var en härlig känsla inför matchen, säger Sirius Anton Söderquist till bloggen.
Efter Sirius degradering till allsvenskan så har man valt att göra en föryngring. Flera av spelarna som egentligen har JAS-ålder, har främst fokuserat på A-laget, Söderquist är en av dem. – Om det var nån match vi skulle spela i jas så var det självklart att det skulle vara denna. Ett derby plus att Storvreta är ett av dem favorittippade lagen i serien så var det en otroligt viktig match så det var ganska givet att vi skulle försöka vara med på denna match.
Sirius började starkt och hade en 4-1 ledning efter period ett. – Vår första period är bland den bästa period jag sett från denna jastrupp. Vi får in några tidiga bollar och håller dem sedan utanför oss hela perioden igenom.
Man höll överläget i period två och hade en stabil 5-1 ledning inför sista 20. – Vi fortsätter andraperioden på samma spår som första, men i och med ledning vi går in med från första så blir det naturligt att sätta defensiven före offensiven. Inför tredje så säger vi bara att vi ska fortsätta gnugga och att alla ska göra sitt jobb för laget så kommer vi från IFU med tre pinnar.
Sirius vann till sist med 6-1, ett övertygande resultat, men där siffrorna kanske inte berättar hela sanningen enligt Söderquist. – Siffrorna tycker jag nog inte speglar matchbilden, dels så möter vi ett av om inte seriens bästa lag så att ens vinna var inget jag hade räknat med på förhand men allt eftersom vi får in några bollar tidigt på matchen så tvingar det Storvreta att gå mer högt i pressen vilket leder till att de blir mer bollförande och att vi istället får kontra mer. Matchbilden passar oss på så sätt att jag tycker vi håller dem utanför oss på ett väldigt bra sätt och vi får mycket yta i omställningsspelet. Utan vår målvakt Teodor Söderquist så hade resultatet kunnat vara betydligt jämnare.
I våras var det Storvreta som sig till innebandyfesten och inte Sirius, där det tidigare år varit tvärtom oftast. Känslan är dock att derbyt lagen emellan var allt mer uppsnackat för ett par år sedan. – Ja, derbyt har varit hetare förr. Inte minst förra säsongen i play-off när vi förlorar med uddamålet och det är över 1100 åskådare på matchen. Men i och med att Storvreta och Sirius är topplag i årets jas-serie och att Storvreta har många väldigt duktiga spelare så var det bra hets och relativt mycket folk på läktarna.
Vinsten gjorde att man klev upp i serieledning, vilket lovar gott inför fortsättningen. –Målsättningarna för årets jas-säsong är såklart att ta en topp 4-plats om inte mer!
//Rasmus
Öppna

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar