JAS-bloggen
Intervjuer

SSL-debutant räddade straff från landslagstjärnan: ”Lyckas få handen på bollen”

En av årets nykomlingar i SSL är Åkersberga, Stockholmslaget som inför säsongen förstärkte starkt på flertalet positioner. Bland annat värvades finska Kristina Nieminen in i målet, som skulle bilda duo med Maja Grusell. Bara ett par omgångar in valde Nieminen att lämna och Andreas Berglind, både tränare och sportchef, hämtade in Tove Elvin från division 3 med tidigare meriter från SSL.

I helgens match var det dock en annan målvakt som skulle få rubrikerna, nämligen debuterande Tilde Alstermark. Åkersberga som haft en tuff inledning på SSL-äventyret, klart tuffare än vad många trodde och även de själva kanske. – Omställningen till att spela SSL är väldigt inspirerande, men så klart en omställning från Allsvenskan. Vi har spelat flera riktigt bra matcher, som i söndags, där vi tagit poäng. Vi blir bättre och bättre och är ett lag att räkna med, säger Alstermark till bloggen.

Alstermark som är född 2005 och ses som ett av de stora framtidslöftena i både Stockholm, men även i Sverige, skulle under söndagen få debutera i finrummet borta mot Falun. – Jag har en matchrutin som jag följer, där jag gör mig matchredo både fysiskt och mentalt, som jag tycker fungerar bra.

Det skulle dock börja tungt. 1-0 för Falun kom tidigt och hemmalaget hann göra 3-0 innan Åkersbergas första mål kom. – Vi har hög kapacitet, så de handlar om att peppa laget och få oss alla att tro på vårt spel och göra allt vi kan för att vända matchen.

Efter två spelade perioder så hade Falun ledningen med 5-2. Två mål, som är på tok för lite för att oftast kunna vinna matcher, en ganska otacksam sits som målvakt där man vill att laget ska prestera offensivt. – Jag fokuserar på att stänga målet, hålla mig lugn och sprida positiv energi till laget.

I den tredje perioden skulle man dock få lite utdelning. Alstermark kunde hålla nollan och Åkersbergas tre mål gav laget en chans in i matchen och minst en poäng. – Vi jobbar bra tillsammans i defensiven, där utespelarna jobbar hem och täcker mycket skott, vilket hjälper mig att hålla nollan i tredje perioden.

Matchen gick till sist till straffar, där Alstermark räddade Faluns första av ingen mindre än Moa Gustafsson. –Jag tycker Moa Gustafssons straff var väldigt bra genomförd, men jag lyckas ändå få handen på bollen så den styrs ut.

Dock missade Åkersberga två av sina och det blev till sist Malin Hansson som satte sin och gav Falun bonuspoängen. – Återigen en bra slagen straff, som tyvärr ger Falun vinsten.

En poäng, vad tycker du om insatsen överlag? –Vi jobbar oss in i matchen och avslutar full tid på ett väldigt bra sätt, som ger oss en viktig poäng till oss och god känsla för kommande matcher.

Vad tycker du om din egen debut och hur ser du på fortsättningen? – En rolig match för mig att spela i hög fart med mycket kamp över hela planen. Vi blir bättre och bättre för varje match och fortsättningen blir jättekul.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar