JAS-bloggen
Intervjuer

Sanslös avslutning för femmålsskytten: ”Gällde att bara komma till skott”

Jag har valt att djupdyka i en av matcherna som spelades under lördagen, matchen mellan ÖSK/Örebro och Skälby, som till sist hade en spännande upplösning.

En av spelarna som kom till spel var Sebastian Dahlström. Dahlström, född 2007, som är lillebror till den tidigare poängmakaren Anton. Vad hade han då för känsla inför? – Mina tankar var bara att gå in och ge 100% och försöka göra allt jag kan för laget ska vinna.

Period ett blev en målrik historia, där lagen gjorde tre mål vardera. – Tycker vi trycker på bra i början, men efter 1-0 så slappnar vi av och det tar Örebro vara på och gör tre snabba. Sen så får vi in en boll och det gör så att vi blir mer taggade igen, sen får dem utvisning när det är cirka en minut kvar och det gör vi mål på.

I period två så skulle hemmalaget gå ifrån något och ha en ledning med 7-5. Vad sa man då i pausen inför tredje? – Vi snackade mycket om att vara starkare i mitten och att vi ska pressa mera på dem.

Effekten uteblev till en början och vid ställningen 9-6 tog man en timeout. – Vi skulle bara in och ge allt och att vi skulle skjuta mera. Under matchens sista sekunder skulle det bli dramatik. Dahlström som hade reducerat till 9-7, vilket var hans tredje mål, var inte nöjd där.

9-9 gjorde han med bara 23 sekunder kvar att spela och 15 sekunder senare kom även 9-10, vilket var hans femte mål och som även gav tre poäng. – 9-9 målet tänkte jag bara att ”bollen måste in”. Och 10-9 målet tänkte jag bara att komma till skott för jag visste att inte var mycket tid kvar och när jag såg att det blev mål så var det bara ren glädje. Och sen vill jag ge beröm till Olle som gör ett fint jobb där hemma och som hittar en fin boll till mig så att jag kunde få avgöra matchen.

Ni har fortsatt en bit upp till kvalplats. Hur ser årets målsättningar ut? – Målet är att ta detta jasår som ett lärorikt år, det är nästa år som vi ska var som bäst.

Skoghall nästa omgång, hur laddar ni inför den? – Vi ska ha en bra träningsvecka och käka bra, sen ska vi ha ett snack på tisdag om vad vi ska bli bättre på och lite snack om gårdagens match.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar