JAS-bloggen
Intervjuer

Stark seger efter uppehållet: ”Ville hoppa på vinnarspåret igen”

Efter ett litet uppehåll med SDF-SM och även VM i fokus, så börjar alla serier dra igång ordentligt igen.

Under fredagen kom Karlstads DJ-JAS till spel när säsongens femte match väntade. På sina fyra första hade man nio poäng. – Jag tycker vår start på säsongen har varit bra. Vi får en bra start med vinst mot Lillån. De är dock lite töligt att tappa poäng i en tuff bortamatch mot Rönnby där vi förlorar med udda målet, säger Hedin Eklund till bloggen.

Fredagens match, som alltså var säsongens femte, spelades hemma mot Skoghall. – Vi var taggade och kände att vi ville hoppa på vinnarspåret igen. Tror alla hade inställningen att göra sitt bästa och framförallt vinna. De är ju alltid kul att vinna ett derby.

Och det var just i period i man la en viktig grund. Hela 5-1 gick man upp till när man rivstartade. – Jag tycker vi går ut och visar vad vi kan. Vi sätter full fart framåt från start, fem mål på en period är ju en riktigt start.

I period två blev det jämnare och bara ett mål föll och ställningen var 6-1 inför period tre. Vad sa då Karlstad i omklädningsrummet? – Vi tappa vår fart och spel i andra perioden vilket gjorde jämnare, så vi sa väll mest att försöka komma tillbaka till spelet vi hade i början igen.

Till sist kunde man bevaka sin ledning och vinna med 7-1, ett rättvist resultat sett till matchbild enligt Eklund. – Ja det tycker jag, de är vi som skapar mest chanser och vi har spelet största delen av matchen.

I och med segern så hakar man på i toppen rejält, där det såklart finns ett par andra aspiranter att slåss emot. – Det är väl framför allt Lockerud och Rönnby som vi ser som våra största utmanare. Rönnby som vi spela jämnt mot förra säsongen, men även denna och Lockerud som vi även där spelat jämt mot förut. Det kommer bli roliga och tuffa matcher.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar