JAS-bloggen
Intervjuer

U19 närmar sig VM – nytt läger avklarat: ”Den trupp som åker till VM kommer vara redo”

Ett nytt läger för våra U19-herrar är avklarat som en del i processen mot kommande VM 2023. I helgen så samlades man i Uppsala för ett läger med två träningsmatcher.

Bara ett par dagar efter SDF-SM hade spelats, så var det dags att samlas. Hektiska dagar, inte minst för spelarna födda 2005 som Jonatan Berglund som var med på båda. – För mig var det ganska lugnt, jag var sliten men inget som påverkade mig under lägret. Nu när jag kommit hem så känns det, säger Berglund till bloggen.

Berglund har under i princip hela processen varit ett stående inslag i Brolins trupper och lär enligt många, vara en spelare framöver att fortsätta bygga på. Given är ett ord man vill använda, men som Berglund själv är försiktig med. – Lite klurig fråga men jag skulle inte säga att jag är given men jag har varit med på hela resan än så länge så nånting bra gör jag och jag har jobbat hårt för att vara med och kommer jobba hårt för att fortsätta vara med.

Vad var dina förväntningar inför Uppsalalägret?

– Mina förväntningar på lägret var att spelet skulle sitta bättre och att fler känner sig trygga och bekväma med allt från presspel till försvarspel osv.. att få ihop gruppen och få alla mot samma mål, vi lyckades bra med det.

Den första matchen spelades mot hårdsatsande Nykvarn, som saknade Hampus Ahrén, men som hade flertalet andra spännande förmågor i spel som säkerligen Brolin kan ha spanat in lite extra. Matchen slutade 6-6 till sist. – Helt okej match, lite slarv mål baklänges från våran sida men Nykvarn är bra och gör mål på våra misstag så oavgjort är ändå rättvist.

I den andra matchen mötte man SSL-laget Hagunda. Sverige gjorde en del förändringar och fick även se sig besegrade med 7-5 till sist. – Vi ska vinna den matchen, vi spelade bra men ibland har man oflyt.

Berglund fick spela båda matcherna, där han matchades med Oscar Magnusson, Adam Ögren, Gabriel Kohonen och Arvid Äse. – Kul att få spela, vissa perioder var vi bättre än andra men såklart finns det saker att jobba på men generellt klart godkänt.

Vid tidigare samlingar har Berglund spelats som center, nu blev han mer av en vänsterback i det uppställda spelet, för att i det höga defensiva försvaret hamna mer på ”mitten”. – Jag bryr mig inte vart jag spelar här, alla är duktiga och vi hjälper varandra. Min insats var väll okej, jag gillar att styra där bak. Men som sagt med dessa spelare på plan kan man spela vilken position som helst.

Hur skulle du säga att ni ligger till i processen sett till hur fort VM närmar sig?

– Vi har kommit en bra bit men såklart är det en bit kvar. Men saker börjar hamna på sin plats och det börjar kännas otroligt bra. den trupp som åker till Danmark kommer nog vara förberedda och redo för VM.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar