JAS-bloggen
Intervjuer

Östergötland motbevisade förhandstipset: ”Det lyckades vi definitivt med”

Nu är det snart en vecka sedan SDF-SM för spelare födda 2005 och 2006 avslutades i Umeå. Vi gör ett sista nedslag från den fullspäckade helgen. Denna gången bland Östergötlands tjejer som överraskade rejält.

Det var ett förväntansfullt lag som begav sig norrut med den långa resan. – Nervös men riktigt roligt. Eftersom att det blev uppskjutet en längre tid så kändes det extra kul att äntligen få spela SM med Östergötland, säger Amy Bathson till bloggen.

De extra månaderna som laget fick tillsammans gjorde att man närmare inpå turneringen hann få till förberedelser med bra kvalité. – Ja vi hade en del träningar innan januari, men när det blev uppskjutet så hade vi bara några få träningar innan sommaren. Under sommaren hade vi ju försäsongen med klubblagen och hade därför inte särskilt många träningar. Men efter sommaren drog samlingarna igång och vi har haft en del träningar och träningsmatcher så att vi var väl förberedda när SM väl va där.

Östergötland spelade i grupp 2 där man mötte Västerbotten, Västsvenska, Blekinge och Norrbotten. – Min känsla inför den gruppen vi fick var tuff. Vi blev tippade trea i gruppen från början då både Västsvenska och Västerbotten hade många bra spelare med sig. Men vi visste att alla matcher i gruppen skulle bli tuffa och att vi inte skulle ta ut nått i förskott.

Man inledde starkt med att slå Västsvenska med 2-1 i första matchen. – Inför första matchen var hela laget väldigt nervös men samtidigt otroligt taggade för att vi visste att vi behövde en bra start för att ta oss långt. Vi visste också att västsvenska va ett väldigt bra lag som också va tippade att gå långt så vi ville verkligen göra en bra match och ta tre poäng.

2-1 vinst i andra och 2-0 i tredje. Vad tycker du ni gör bra i de båda matcherna?

– Matchen mot Västerbotten var en krigarinsats av hela laget då matchen var väldigt rörlig och vi fick inte något lugn alla i spelet vilket var tanken från början. Matchen mot Blekinge rullade vi mycket på folk och vårt försvar gör att vi vinner den matchen. Vi kände nog att vi hade matchen trots att resultat bara blev 2-0.

Man avslutade gruppspelet med att kryssa mot Norrbotten och vann därmed gruppen på totalt 10 poäng. –  Jag tycker att vi kommer ut och får en väldigt bra start i gruppspelet vilket ger oss en stor fördel för resten av matcherna. Vi var tippade att komma tvåa eller trea i gruppen och vi ville motbevisa att vi kan mer, och det tyckte jag definitivt att vi lyckades med.

Gruppsegern gjorde att man ställdes mot Stockholm. I mångas ögon en liten överraskning, då Stockholm var förväntade att vinna gruppen, vilket istället Västergötland gjorde. – Alla var väldigt nervösa inför den matchen och vi visste att Stockholm är ett väldigt bra distrikt och har varit i många år. Jag tror att våran inställning gjorde att den matchen ändå blev än av våra bästa matcher trots förlust i förlängningen.

Matchen blev en dramatisk historia, där man hade ledningen, tappade den, för at sedan kvittera sent och tvinga fram en förlängning. – Vi börjar starkt och låter dom inte ha tid med bollen, och vi lyckas trycka dit två mål. Men i andra perioden känns som att de kommer mer och mer in i matchen och det får till deras spela som de är bra på. Och i slutet av sista så lyckas vi trycka in en kvittering i 6 mot 5 vilket var otroligt skönt och vi fick upp energin igen.

Väl i förlängningen så skulle favoriterna Stockholm avgöra. En besvikelse då, men där man trots det kan gå med huvudet högt. – Ja absolut, alla var såklart både ledsna, arga och besvikna på att vi inte lyckades ta oss hela vägen som vi ville. Men nu såhär i efterhand så gjorde vi ett helt klart godkänd SM och jag tror att alla ändå är nöjda och stolta över vad vi lyckades med under turneringen.

Ni avslutade med att förlora en placeringsmatch mot Södermanland. Hur mycket spelar det roll?

– Jag tror att alla var rätt så trötta och besvikna över förlusten mot Stockholm och att många nog inte hade orken och lusten att spela den matchen egentligen. Vi rullade på mycket folk och det var nog ingen som var särkilt besviken eller arg över att vi inte vann den matchen.

Ni hade ju flera 06:er med. Vad tror du om Östergötlands chanser här i nästa turnering?

– De 06:er som var med detta år tyckte jag gjorde ett otroligt bra jobb och det finns många både 06 och 07 som är jätte duktiga, Jag tror att de kan gå relativt långt, slutspel iallafall får vi hoppas på.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar