JAS-bloggen
Intervjuer

Stockholm utan medalj igen – orsaken?: ”Svårt att säga, vi har bra förutsättningar”

Ett distrikt som alltid får bära ert favoritskap inför SDF-SM är Stockholm. Oavsett vad man har för trupp så är förväntningarna alltid högt ställda, så även denna gången på killarna från huvudstaden.

Ett mästerskap som många väntat på. Hur var känslan inför? – Vi hade jobbat inför detta i ett år så självklart var man oerhört taggad och känslan var bra bra i gruppen. I och med att SM blev framflyttat var vi förbereda och hade hunnit jobba fram en fin sammanhållning och skön grupp, säger Jesper Knutsson till bloggen.

Ser man bakåt så har Stockholm senaste åren haft svårt att leverera resultat. 00:erna tog ett guld, men därefter har det varit mer blandade resultat. – Sjävklart är det alltid press för huvudstaden Stockholm att kliva in i ett SM och som spelare är det något som man gillar och som triggar en. Framförallt när det under senare år blivit sämre resultat ville man visa vad Stockholm går för vilket kunde kännas av lite i laget inledningsvis.

Stockholm hade i sin grupp fått lottningen att möta Halland, Dalarna, Västernorrland och Västergötland. – På förhand hade jag inte nån bra koll på lagen, men vi får inleda tufft mot ett duktigt Västergötland som hade en riktigt bra första femma. Resterande lag i gruppen var relativt jämna med ganska olika spelidéer.

Som Knutsson nämnde så stötte man på Västergötland i första matchen och förlorade där med klara 2-6. – Självklart sämsta tänkbara start i turneringen mot ett skickligt Västergötland, där vi inte alls är med från start. Vi står och tittar på när de rullar in fyra bollar i första perioden, vilket kommer som en chock. Men vi lyckas i de andra två perioderna skapa bättre tryck och spela bättre innebandy och spela 2-2.

Uppryckning blev det i match två när man slog Dalarna med klara 6-1. – Vi kliver in med en helt annan energi. Viljan att vinna visas av samtliga både på bänken och på planen. Samtidigt sätter Dalarna hög press som vi lyckas spela förbi och utnyttja ytorna och smälla dit flera fina mål. Så en helt annan matchbild från första matchen där vi blir spelförande och kör över Dalarna.

Även i den tredje matchen lyckades man ta en seger då man slog Halland. Tight blev det, men vinst med 2-1. – Vi tar med oss en stark laginsats där vi tar jobbet för varandra och stänger ner försvaret helt. Samtidigt lyckas vi trots två bortdömda mål vända matchen vilket visar på en styrka hos laget och så fick vi tre viktiga poäng i gruppen.

I den fjärde matchen hade man allt i egna händer. Dock blev det förlust mot Västernorrland, men tack vare att övriga resultat gick vägen så kunde man klara sig vidare som grupptvåa bakom Västergötland. – Självklart var det blandade känslor. Surt att förlora matchen mot Västernorrland när vi lyckas vända till 0-2 till 2-2, där vi egentligen borde stänga matchen och gå vidare på sju poäng. I och med att insatsen i matchen inte heller va stark var det en del frustration i laget. Men när det trots förlusten stod klart att vi var vidare så var det stor glädje och vi var sjukt taggade på att få möta storfavoriterna västsvenska i kvartsfinal.

Andraplatsen ledde som sagt till en kvartsfinal där Västsvenska väntade, som hade gått rent i gruppen. – Vi skulle inleda matchen genom att backa hem och stänga ner försvaret och utnyttja kontringarna. Men matchbilden förändrades något i andra halvan av matchen där vi börjar vinna bollar med en högre press.

En tight match, men förlust med 2-1. Vad säger du om den och vad saknade ni? – Vi gör kanske turneringens bästa insats mot ett duktigt motstånd. Väldigt bra försvar och målvaktsspel. Och vi lyckas även skapa bra tryck i andra halvan av matchen när vi sätter press på dom. Men helt klart så hade vi behövt skjuta mer och visa lite mer mod i sista tredjedelen i banan. Vi var också väldigt nära i slutet av matchen där vi skapar flera lägen i 6 mot 5 men Västsvenska gjorde det bra.

Nu i efterhand. Kan du tycka att ni får ”godkänt” för turneringen eller vad är känslan? – Självklart stor besvikelse över gruppspelet där vi borde kunnat ge mer och också att inte komma hem med en medalj. Min ambition va hela tiden att nå en högre placering än vad vi gjorde. Men samtidigt kan vi som Stockholm vara väldigt stolta över vår insats i kvartsfinalen där vi ger allt och visar vad vi går för. Jag tror vi absolut hade varit med och slagits om guldet om vi tagit den matchen.

Just ”problemet” att Stockholm nu under flera mästerskap inte kunnat konkurrerat fullt ut om guldet, är såklart något som diskuterats, men Knutsson har heller inte lösningen på det. – Svårt att säga, vi har riktigt bra förutsättningar men har ändå inte funkat. 06orna får nu en längre process i uttagningarna så förhoppningsvis kommer guldet hem redan i Januari!

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar