JAS-bloggen
Okategoriserade

Senaste U19-truppen: ”Trodde spontant han skulle få chansen”

Bara dagen efter att SDF-SM avslutats uppe i Umeå så presenterade Jonatan Brolin och hans stab, nästkommande trupp för U19-landslaget som här kommande ska samlas i Uppsala.

25 spelare har fått möjligheten att närvara där spelarna fortsatt är födda 2004-2005 och målet är fortsatt VM i Danmark som spelas under våren. Nedan ser ni truppen i sin helhet, en trupp som innehåller både välbekanta namn som funnits med flertalet gånger tidigare, men även ett par debutanter. Man ska under dagarna, utöver sina träningar, ställas mot både Nykvarn och Hagunda. 

Målvakter

Axel Adebrink, RIG Umeå IBF

Albin Flöjner, Pixbo Wallenstam IBF

Jonathan Nilsson, Höllvikens IBF

Utespelare

Jonathan Berglund, Skälby IBK

William Cervall, Karlstad IBF Ungdom

William Forsman Eklund, Farsta IBK

Kim Guilotte, AIK IBF

Isac Hauge, Karlstad IBF Ungdom

Victor Johansson, FBC Lerum

Daniel Kalentun, Pixbo Wallenstam IBK

Gabriel Kohonen, RIG Umeå IBF

Sebastian Kämpe, NOR 92, Norge

Oscar Magnusson, RIG Umeå IBF

Filip Norman, Team Thorengruppen Ungdom SK

Hampus Nydenfeldt, RIG Umeå IBF

Emil Nyh, Växjö IBK Utveckling

Jens Rasmusson, Höllvikens IBF

Jonas Rosén, AIK IBF

Lukas Rosenklint, IBF Falun Utveckling        

Benjamin Schill, Pixbo Wallenstam IBF

Jack Sundling, Jönköpings IK Utveckling

Sakarias Ulriksson, RIG Umeå IBF

Arvid Äse, RIG Umeå IBF

Adam Ögren, Nykvarns IF

Sebastian Öijen, RIG Umeå IBF

Kommentar:

Målvaksposten öppnar upp för lite diskussioner där tidigare val som Gustav Rosvall och Sebastian Johansson inte är med, men skulle främst tro att det handlar om att man vet vad man får där och att man vill testa fler i miljön. Jag hade inte haft något emot att se Samuel Dolke Jönsson på en samling, även om flertalet målvakter gjorde fina insatser under SDF-SM, tex Noah Hultman.

I övrigt finns det en del namn som många ”efterfrågat”. Inte minst Skånes Isac Olsson Ferm som spottade in poäng under SDF-SM och som varit bofast i allsvenska Höllviken senaste 1,5 säsongen. Jag trodde nog spontant att han skulle få chansen, men uppenbarligen finns det moment han saknar i sitt spel. Jag tror dock vi kommer få se han framöver!

Gustav Lindberg och Oscar Hammarqvist, två av succéspelarna från Västsvenska är också namn som diskuterats flitigt och även här tror jag det handlar om att man vet lite vad man får där, samt att man vill testa andra namn. Nu fick istället klubbkompisen Benjamin Schill välförtjänt chansen och även om man kan tycka att Kalentun redan är ”given” och behöver vara med här, så förstår jag att man fortsatt vill bygga en trupp på en viss stomme, där han säkerligen är en av de tilltänkta ledande spelarna. Jag gillar starkt att Lukas Rosenklint får chansen då jag tycker han visat upp kvalitéer både i allsvenskan, men även i SDF-SM och jag säger samma sak om Isac Hauge som känns oerhört fin i både duellspel och egenskaper med boll.

Ett rejält wilrdcard är Sebastian Kämpe, som spelar i den norska liga och som testats i norska U19-landslaget, men som även får chansen att visa upp sig här. En rightad forward som nog behöver sätta ett rejält avtryck för att vara med i fortsättningen. Även Adam Ögren får chansen, en 05:a som länge setts som en av distriktets mest lovande spelare och som visat upp fina förmågor åt båda håll på planen.

Jag trodde eventuellt att vi hade kunnat få se Tim Lindberg här med tanke på succén under SDF-SM i kombination med att han redan innan tidigare var högt ansedd och varit med och drivit sitt KFUM till ett ledande juniorlag i flertalet olika turneringar. Jag trodde även att Otto Rylander eventuellt skulle få en chans på backen och så även Leon Arvidsson från Alingsås som gjorde ett fint mästerskap här under förra helgen.

Tre spelare jag saknar främst: 

Isac Olsson Ferm, Höllvikens IBF

Oscar Hammarqvist, Pixbo Wallenstam IBF

Leon Arvidsson, Alingsås IBK

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar