JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Värmland F05

Trots att första matchen är avverkad kommer här en försenad guide på Värmlands tjejer. Ber om ursäkt för att den missades tidigare!

Värmland som hamnar i samma fack som distrikt som Halland, Västergötland och Västerbotten ungefär sett till antalet licenser, har en fin tradition flera år tillbaka på tjejsidan. Backar vi t.ex. bandet till 97-kullen där en stark stomme kom från GS86 (Frida Nordling, Amanda Rodin, Nelly Swahn, Elise Flognman), så tog man ett guld och där kullen födda 98 med Amanda Berggren och Klara Danielsson tog ett silver. Därefter kom Mathilda Jansson och Frida Swahn med 99:erna och såg till att vinna två raka guld och det om något säger en hel del.

Ser man till fjolårets turneringen så fick man se sig besegrade i en kvartsfinal vilket även gällde året innan också när spelare födda 2003 var äldst. Ser man till årets upplaga så är det en stark stomme från Karlstad som dominerar i truppen. Spelare som under våren fanns med i Göteborg och tog ett guld i USM-16 klassen. Dessa tjejer spelade främst JAS, USM och även ett par division 1-matcher på ett par av spelarna. Tittar vi till övriga spelare så är det blandat från föreningar som Hagfors, Hertzöga och Dottevik för att nämna ett par. Det som är lite ”anmärkningsvärt” med ett par andra distrikt är just att det kanske är ganska lite tid i seniorserier överlag, men där många visat att de kan slå de bästa spelarna i sin egen ålder ändå.

I grupp fyra så kommer man möta Skåne, Gävleborg och Örebro. Även om Gävleborg och Örebro inte ska underskattas, så tror jag att det kommer stå mellan Värmland och Skåne och där jag på förhand vill hålla Värmland något före.

Lagets MVP:

Emily Wilbourn – en av alla duktiga spelare från Karlstad. En tvävägscenter som är duktig på att läsa spelet, ligger ofta rätt i position och är duktig på att sätta tempo. En spelare som du kan bygga mycket runt i en sådan här turnering.

Lagets målskytt – Heidi Eklund

Truppen:

Lina Sjöberg, Hagfors IF Uddeholm

Elin Lindström Wegraeus, Dotteviks IF

Stina Lindgren, Hagfors IF Uddeholm

Elin Sjöström, Karlstad IBF Ungdom

Heidi Eklund, Karlstad IBF Ungdom

Alva Modén, Hagfors IF Uddeholm

Viola Holmen, Hertzöga BK

Sofie Westin, Karlstad IBF Ungdom

Agnes Öhrman, GS 86 AIF

Elin Wiktorsson, Karlstad IBF Ungdom

Sofie Ekberg, Karlstad IBF Ungdom

Maja Karlberg, Karlstad IBF Ungdom

Nova Rosengren, Hertzöga BK

Juni Urelid, Karlstad IBF Ungdom

Elina Gustafsson, Karlstad IBF Ungdom

Ebba Degerstedt, Filipstad IBK

Ellen Westlund, Karlstad IBF Ungdom

Emily Wilbourn, Karlstad IBF Ungdom

Isa Adolfsson, Karlstad IBF Ungdom

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar