JAS-bloggen
Intervjuer

Går för att försvara guldet: ”Naturlig press på oss”

Med bara ett par timmar kvar till starten av den uppskjuta SDF-SM turneringen för spelare födda 2005 och till viss del 2006, så tar vi tempen på en spelare som går för att försvara fjolårets guld.

Det är Rasmus Sörensson som till vardags representerar Storvreta och som denna turneringen kommer representera Uppland. – Vi har en bra känsla i truppen tycker jag. Vi känns allmänt förberedda för det som kommer, säger han till bloggen.

Just de senaste årets pandemi har ju satt sina spår på många olika sätt. Uppskjutna turneringar och mästerskap är en del av det och just denna årgången har ju fått uppleva det då detta SDF-SM spelas flera månader efter att det var planerat. – Det var ju såklart jobbigt när det blev inställt så tätt inpå så det första var ju bara att ställa om huvudet. Sen har vi hållt i med både träningar och matcher tillsammans med truppen. Jag tror att det har gynnat oss som grupp att det blev uppskjutet när man ser tillbaka för vi har verkligen kommit ihop som en stark grupp. Det känns som vi verkligen tagit vara på att vi har haft mycket tid på oss inför.

För drygt ett år sedan så vann Uppland, ledda av Gabriel Kohonen och Sakarias Ulriksson för att nämna några. Ett guld som man nu ska försöka försvara. – Såklart ligger det ju någon naturlig press på oss men det är inget vi har fokuserat på. Vi hade haft samma inställning till SM oavsett hur det hade slutat för 04:orna. Samtidigt skulle jag ljuga om jag sagt att vi inte har pratat om att vi inte vill svika 04:orna men vi känner som sagt ingen press för det utan det är mer ett sätt att få igång oss själva.

Hur har uppladdningen sett ut?

– Vi har försökt hålla igång träningarna även fast det har varit en lång period. Det tycker jag vi har skött bra och vi har tränat nästan varannan vecka med undantag sommaruppehållet. Sen har vi spelat en 6-7 matcher vilket har känts bra. Skönt att få lite match i kroppen och det har gått bra för oss.

Uppland spelar i en femlagsgrupp där man stöter på Gotland, Västmanland, Södermanland och inte minst Småland, som kanske är det tuffaste motståndet. – Det är en tuff grupp absolut. Kul med fem lag också. Småland är alltid bra och Södermanland ser starka ut men vi satsar såklart på att ta oss ur gruppen och det ser jag som fullt möjligt. Allt hänger ändå på oss själva.

Om du ser till truppen i helhet – vad säger du om den och dess egenskaper?

– Som sagt så tycker jag vi har fått ihop gruppen väldigt bra och det tror jag kommer hjälpa oss väldigt mycket. Sen så känns vi som ett allmänt framåtlutat lag och ingen är sugen på att parkera bussen hela turneringen. Alla har inställningen att springa mycket och det kommer vi göra också.

Han väljer att lyfta fram två namn som agerar sista utpost när frågan om potentiella genombrott kommer. – Jag skulle säga att vi har två extremt bra målvakter i Wille Malm och Noah Hultman. Båda har visat att dom kan leverera på högsta nivå och det spelar egentligen ingen roll vem vi stoppar i kassen. Så dom två ska ha en stor eloge för dom kommer hjälpa oss extremt mycket uppe i Umeå

Vem tror du vinner om ni inte gör det?

– Västsvenska har ett starkt lag och ska kunna gå långt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar