JAS-bloggen
Intervjuer

Fulländad succé i EFT med ny stab: ”Positivt överraskad över allt det nya”

I helgen så befann sig både vårt A-landslag och vårt U19-landslag på damsidan, på plats i Uppsala för att spela den klassiska EFT.

En av de som var uttagen till U19-landslagets trupp var Faluns Izabell Carpenter. – Känslan inför EFT var bra och spänd. Jag hade höga förväntningar inför turneringen. Både att lära känna alla i laget, att få spela med många duktiga spelare och möta bra motstånd, säger hon till bloggen.

Efter att Camilla Granelid och Johan Hydling klivit åt sidan, så har man nu istället ersatts av Christoffer Suominen och Susanna Ekblom. På det så är det även en ny stomme spelare som ska skolas in, där en hel del spelare födda 2005 fanns med. – Jag är riktigt positivt överraskad över allt de nya som händer inom U-19 landslaget. Jag har fått ett mycket bra intryck av nya ledarstaben då jag tycker de har varit proffsiga och väldigt engagerade under hela turneringen. Även 05- kullen ser stark ut, det finns många extremt duktiga spelare.

I match ett ställdes ni mot Tjeckien. Hur gick tankarna inför den? – Såklart var vi taggade inför matchen mot Tjeckien, men nervösa då vi var flera spelare som skulle göra debut. Vi visste att Tjeckien skulle vara aggressiva och spela fysiskt, men vi fokuserade mycket på det vi skulle göra och på våra matchpunkter.

En del premiärnerver fanns nog inblandade, men till sist vann man med 5-3. – Jag tycker att vi gör en bra och stabil match mot Tjeckien även fast vi bara hade tränat en träning tillsammans som lag. Fokus låg mycket på presspelet under matchen och jag tycker att vi hade bra spel.

Desto tydligare siffror blev det i match två när man ställdes mot Schweiz och vann med klara 10-2. – Jag tycker att vi gör en jättebra match där vi får utdelning i målskyttet också, vilket var väldigt skönt. I första och andra perioden jobbar vi hårt i pressen och skapar många lägen som vi inte riktigt lyckas sätta.

I tredje perioden får vi utdelning och vi lyckas göra många snygga mål. Avslutande match mot Finland. Vad sägs inför där? –Vi ville alla vinna matchen mot Finland. Finland är bra, men vi ville avsluta turneringen på topp med en vinst och valde att fokusera på vårt spel.

Man säkrade till sist segern i EFT när man tog sin tredje seger och vann med 7-4 mot ärkerivalen. – Jag tycker att det var bra intensitet i matchen och att vi skapar många chanser. Det blir jämnt i matchen ett tag, men jag tycker vi är starka som lag och vinner därför matchen.

Carpenter matchades turneringen igenom med Mira Markström, Ellen Lundin, Moa Kareståhl och Moa Linda Dynefalk. En formation som är klart bra att agera förstafemma och även kunna dominera mot samtliga nationer. – Jag är jättenöjd med formationen och vad vi presterade. Vi fick bra kemi, lyckades skapa mycket framåt och vi hade bra spel. Det var också väldigt kul att spela med så bra spelare.

Du bar ju även bindeln en match. Hur var det? – Det var en stor ära att få bära bindeln och att få det förtroendet.

Framöver – hur ser du på tiden och det som kommer? – Jag är väldigt spänd på det som kommer framöver och jag tror att det kommer bli riktigt bra. Det var en väldigt rolig helg och det vore kul om man får vara med på resan framöver.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar