JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Västernorrland P05

Ett av de sista distrikten ut på killsidan är Västernorrland. Läs mer om laget här nedanför!

Västernorrland, ett distrikt på den under halvan i storleksgrad och som ”bara” har tre medaljer, där den senast medaljen kom säsongen 18/19 med 02:erna ledda av Viktor Hammarstedt. Nu till kommande mästerskap så har man rätt att ändra och inkludera ett par spelare födda 2006 i truppen. Ser vi till distriktet så har man ju under senaste år en haft en stark anknytning till först Granlo och numera Sundsvall som varit den drivande föreningen där man på juniorsidan gjort klart godkända resultat.

Ser vi till fjolåret så förlorade man en klar kvartsfinal mot Uppland och ser vi till årets upplaga så tycker jag man kan titulera sig snäppet vassare med spelare som Lukas Magnusson, Nils Lindström och Gustav Klinth bland annat. Stommen i sig är ju främst från ovan nämnda Sundsvall, men även Örnsköldsvik samt ett par andra klubbar som t.ex. Timrå och Vattjom. Ett par av dem har fått testa i division 1, men där både Sundsvall Ungdom och Örnsköldsvik finns i division 2 där säkerligen många kommer spela samt komplettera med både division 3 och JAS-spel.

Kan Västernorrland återupprepa kvartsfinalplatsen? Absolut, sett till gruppens utseende och dess ovisshet finns möjligheten. Främst tror jag man kommer slåss med Stockholm, Västergötland och även Halland, men där det kommer stå oerhört mycket på spel i varje match då vi säkerligen kommer få se lagen sno poäng av varandra.

Lagets MVP:

Lukas Magnusson – fick ett genombrott förra året där han bemästrar flertalet positioner även om han varit back en hel del. Fin teknik, duktig med bollen, fördelar gärna mycket från bakplan och tar gärna initiativ.

Lagets målskytt – Gustav Klinth

Truppen: (tagen från IBIS)

Felix Johannsson, Örnsköldsvik IBK

Alvar Alsén, Sundsvall FBC Ungdom

Wilmer Rex, Sundsvall FBC Ungdom

Lukas Magnusson, Sundsvall FBC Ungdom

Nils Lindström, Sundsvall FBC Ungdom

Filip Wendle, Sundsvall FBC Ungdom

Samuel Lindberg, Örnsköldsvik IBK

Douglas Lundqvist, IBK Härnösand

Jakob Eliasson, Timrå IBC

Edvin Lundgren, Sundsvall FBC Ungdom

Erik Nordin, Örnsköldsvik IBK

Alfred Sundin, Sundsvall FBC Ungdom

Max Hellden, Sundsvall FBC Ungdom

Albin Jungdalen, Sundsvall FBC Ungdom

Gustav Klinth, RIG Umeå IBF

Simon Lindstedt, Sundsvall FBC Ungdom

Milton Östberg, Örnsköldsvik IBK

Filip Hessler, FBC Sundsvall Ungdom

Alex Öberg Eriksson, Moälvens IBK

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar