JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Västergötland P05

Näst sista distriktet ut på killsidan är Västergötland som har gått flera år utan medalj nu. Läs mer om laget här nedanför!

Västergötland med 14 medaljer i bagaget, får backa hela vägen till säsongen 2010/2011 för att hitta sin senaste medalj där man tog ett brons med sin 95-kull, annars har det varit respass i gruppspelet eller kvartsfinalerna. Noterbart från t.ex. den kullen är att väldigt få därefter har valt att fortsätta sin satsning, där Gustav Svensson, Josef Sankell och Jonathan Larsson är i princip de enda på en högre förbundsnivå.

Tittar vi till årets trupp så tror jag inte flytten av turneringen gjort truppen gott. En spelare som Melvin Korpås har båda lagt innebandyn åt sidan för fotbollens skull, men är trots det tilltänkta att tillhöra truppen om inte skador sätter stopp om jag förstått rätt. Alexander Björk är ett annat namn som också slutat och inte kommer finnas med här där istället ett namn som Noel Eriksson fallit bort, vilket jag tycker känns märkligt sett till vilken rollspelare det är och vad du kan få för effekt. Spetsen finns främst i spelare som Hampus Nydenfeldt, Isac Holmér och Leon Arvidsson. Sett till truppen där det är spritt på flertalet olika föreningar, så är det flera av spelarna som regelbundet spelar i division 1 alternativt division 2 där t.ex. IBK Lidköping fått bra träff på sina spelare i A-laget där man allt som oftast startar varje match på tre kedjor. Överlag sett till kvalitén som finns så skulle jag säga att denna trupp är bland de bättre man haft senaste åren. 

I grupp tre, på två starkt matchande kedjor så borde man absolut kunna störa om en slutspelsplats och göra upp med Stockholm, Västernorrland och Hallarna. Som tidigare nämnt så är känslan att det borde bli ett getingbo deluxe.

Lagets MVP: 

Hampus Nydenfeldt – har ni inte sett han, gör det. Ett bollgeni utan dess like som sällan tappar boll och som är enormt duktig på mottag och leverera vidare. Står främst för en hel del framspelningar med sitt fina spelsinne, men kan lika gärna dra en gubbe och lägga in den om det krävs.

Lagets målskytt – Melvin Korpås

Truppen:

Oscar Falck, Fristads GoIF

Melker Bäckman, IBK Lockerud Ungdom

Edward Skantze, IBK Lidköping

Hampus Axelsson, Skövde IBF

William Backstad, IBK Lidköping

Zack Larsson, Tranemo IBK

Melvin Korpås, IBK Alingsså

Isac Holmer, KFUM Jönköping

Torsten Svensson, IBK Lidköping

Leon Arvidsson, IBK Alingsås

Oscar Svahn, Fröjereds IF

Simon Kvarnström, Skövde IBF

Izak Nilsson, IBK Lidköping

Olle Elf, IBK Lockerud Ungdom

Hampus Nydenfeldt, RIG Umeå IBF

Olle Gustavsson, IBK Vänersborg

Oskar Gradh, Tibro IBK

Lucas Wäring, Skövde IBF

Helge Wårfors, Fristads GoIF

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar