JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Örebro F05

Vi börjar närma oss de sista distrikten på damsidan. Ett av dem är Örebros tjejer, läs mer om laget här nedanför!

Om Örebro haft framgångar på killsidan med sin 01-kull så har det inte varit samma succé på tjejsidan. Man är ju ett av de minsta distrikten och har rätt att nyttja hela 75 % av truppen med spelare födda 2006 vilket gör att en spelare som Ebba Löwdahl är tillgänglig. Backar vi bandet två år så har man två sistaplaceringar i sina grupper där man bara mäktat med ett poäng på dessa två upplagor.

Ser vi till det som stundar så känns det som nu har man sin chans. Ska man ta sig vidare till slutspelet så är det just denna upplaga. En 05-06 kull där en stor stomme var med i det Örebrolaget som under våren fanns med på Innebandyfesten och som bara var något poäng ifrån kvartsfinalen. Nu har de flesta tjejerna där valt att gå över till Lillån istället, ett Lillån som också har ett par spelare i truppen av sina ”egna” sedan tidigare. Ett par av spelarna fanns med vid förra upplagan, men flera av de 06:erna som tillkommer nu är på pappret de ”stora” stjärnorna.

Just Lillån är den stora dominanten i truppen där Nora och Kumla bland annat har någon enstaka representant. Till större delen är det spelare som under hösten kommer spela JAS alternativt division 2 när man kliver in i SDF-SM.

Sett till gruppen man har så tror jag som sagt att ska man ha chansen, så är det denna gången. Även om jag håller Värmland och Skåne högre, så ska Örebro med rätt träff isåfall kunna störa dem då de slipper de stora giganterna som Stockholm, Småland och Västsvenska.

Lagets MVP:

Ebba Löwdahl – Oerhört spännande och det med all rätt. En forward med fina spetsegenskaper, främst i både målskyttet, men även de tekniska bitarna. Kan vara spelaren som leder laget till slutspelet.

Lagets målskytt – Minelle Holmgren Persson

Truppen:

Gina Alp, Lillån IBK

Elsa Backlund, Nora IBK

Emmy Berggren, Lillån IBK

Evelina Edvärn, Kumla IBK

Julia Eriksson, Lillån IBK
Alva Frid Wallskog, Lillån IBK

Cajsa Hermansson, Lillån IBK

Minelle Holmgren Persson, Lillån IBK

Elsa Johansson, Lillån IBK

Linnéa Johansson, Kumla IBK Ungdom

Felicia Koivukorpi, Lillån IBK

Cornelia Lindell, Lillån IBK

Ebba Löwdahl, Lillån IBK

Astrid Miller, Lillån IBK

Tuva-Lie Nordh, Lillån IBK

Lisen Rinne, Kumla IBK

Tuva Silfer, Lillån IBK

Ella Stockhult, Lillån IBK

Ebba Weden, Lillån IBK

Felicia Zegelsson, Kumla IBK Ungdom

Maja Ogenklev, Solfjäderstaden IBK

Meja Törnqvist, Solfjäderstaden IBK

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar