JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Jämtland/Härjedalen P05

Precis som på tjejsidan så börjar vi även på killsidan närma oss några av de sista distrikten. Jämtland/Härjedalen är ett av dem - läs mer här!

Ett distrikt som oftast ses som en bottenlag och det med en rimlig förklaring sett till licenser, urval och den uteblivna medaljskörden. Sett till senaste åren har man allt som oftast slutat som jumbo i sina grupper och det finns egentligen bara någon enstaka seger att stoltsera med.

Tittar vi till föreningar så finns Jemtland Innebandy, Frösön, Krokom och Brunflo t.ex, föreningar som högst spelar i division 2 där man bland annat slåss med lag från Västernorrland. Då distriktet får använda flertalet underåriga så finns det spelare i kommande trupp som fanns med förra året redan. Många av spelarna har ju främst spelat juniorserier eller i den lokala division 3-serien som förra året enbart innehöll fyra lag. En ganska jämn serie där många av matcherna var tighta och säkerligen har gett en del erfarenheter att bygga vidare på.

Man kommer spela i grupp 2 och där ställas mot Gävleborg, Skåne, Värmland och Örebro, en ganska ”tacksam” grupp sett till att man slipper ett par av de stora giganter, även om Skåne är ett lag som många tror kan gå långt. Kommer man ta poäng? Ytterst tveksamt.

Lagets MVP:

Jesper Andersson – kommer göra sitt andra SDF-SM och därmed bli ännu viktigare. En poängstark forward som hanterar de olika avslutningsmomenten bra och som även besitter en bra blick för att kunna sätta kompisarna i lägen.

Lagets målskytt – Max Lindblå

Truppen: (Hämtad från IBIS)

Ville Agerberg, Jemtland Innebandy

Jesper Andersson, Brunflo FK

Filip Bülow, IBF Frösön

Elis Ekman, Jemtland Innebandy

Alex Eriksson, Brunflo FK

Isac Flemström, Brunflo FK

Ville Hamrèn, Brunflo FK

Elmar Hansson, Brunflo FK

Sixten Hedman, Brunflo FK

Isak Kumpulainen, Krokoms IK

Max Lindblå, Brunflo FK

Ludvig Markusson, Brunflo FK

Anton Olsson, Brunflo FK

Joel Persson, IBK Strömsund

Pontus Wallentin, Brunflo FK

Isak Wallin, Brunlo FK

Olle Westling, Moälvens IBK

August Ölund, IBF Frösön

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar