JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Västmanland F05

Efter att ha presenterat Västmanlands killar under gårdagen, tar vi nu istället distrikts tjejer. Läs mer om laget här!

Trots ett relativt litet distrikt sett till antal licenser och den geografiska aspekten, så har man genom åren skördat stora framgångar på tjejsidan och har faktiskt hela 20 medaljer att stoltsera med. Så sent som förra året tog man ett brons, där man var en minut från att ta semifinalen till en förlängning. Små marginaler med andra ord där målvakt Vedin var en av turneringens stora giganter.

Genom åren har ju främst Rönnby varit den klart drivande föreningen och haft ett stark fäste både i distriktet, men även i Sverige på dam och flicksidan. Vem minns inte kullen som kom upp med Marie Segerholm, Jonna Sjöberg och framförallt Tova Eriksson, som hade flertalet år av fina resultat i både SDF-SM, men även i klubblaget. Nu på senaste åren, där Rönnby kanske varit något mer svajiga på tjejsidan om man ser just till JAS och liknande turneringar, så har istället Västerås IBS trätt fram och utmanat där spelare som Elin Lindberg, Kajsa Johansson och nu senaste Ida Engbom, tagit klivet över till Rönnby och spel i SSL. Ser man till truppen så finns det även representanter ifrån Surahammar, Arboga och Köping, men fortsatt är det Rönnby och Västerås som dominerar i stort.

Just ovan nämnda Engbom var den som fanns med redan förra året och kommer ha en nyckelroll, där det i övrigt fylls på med mycket tjejer som spelat i de lägre lokala serierna och i vissa fall JAS eller DJ. Jag tror att den här truppen på pappret är ett par hack svagare än fjolårets och med lag som Småland och Uppland i gruppen, så tror jag att Västmanland får vara nöjda om man tar tre poäng mot Södermanland.

Lagets MVP:

Ida Engbom – svårt att peka på annat i den här truppen. Hade en fin säsong i allsvenskan redan förra året och passar bra i seniorspelet med sin oräddhet och fysiska spelstil där hon både ger och tar. En bra avslutare, men även förmågan att kunna agera framspelare.

Lagets målskytt – Havanna Rung

Truppen:

Rosario Aravena, Surahammars IBF

Daniella Persson, Rönnby Västerås IBK Ungdom

Cornelia Myren, Surahammars IBF

Linnea Norgren, Lillån IBK

Alva Brolin, Rönnby Västerås IBK Ungdom

Tilda Sköld, Västerås IBS Ungdom

Maja Carlstedt, IFK Arboga IBK

Emilia Isaksson, Surahammars IBF

Agnes Sjöström, Rönnby Västerås IBK Ungdom

Filippa Berg, Surahammars IBF

Havanna Rung, Västerås IBS Ungdom

Ida Engbom, Rönnby Västerås IBK Ungdom

Maja Wadstein, Surahammars IBF

Linn Olsson, Knäppmora AIK

Filippa Karlsson, Skälby IBK

Nora Kökeritz, Rönnby Västerås IBK Ungdom

Nora Robertsson, Rönnby Västerås IBK Ungdom

Stella Älvegran, Västerås IBS Ungdom

Martina Andersson, Rönnby Västerås IBK Ungdom

Linnea Haga, Rönnby Västerås IBK Ungdom

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar