JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Skåne P05

Skånes tjejer avverkades tidigt, men nu är det dags för Skånes killar som denna gången mönstrar ett starkt lag.

En av de stora giganterna i sammanhanget som sitter inne på en stark medaljskörd, men där det nu var längesedan man vann ett guld. Säsongen 02/03 tog man guld i P15-klassen, men har därefter enbart landat in silver och bronsmedaljer. Senaste kom säsongen 19/20 när 03:erna tog ett brons till sist, men överlag så siktar man nog på att försöka ta ett guld snart igen sett till att distriktet överlag har flertalet lag på en hög nivå.

Man åkte ut i kvartsfinalen förra året, men tycker att man denna gången har ett ännu starkare lag på pappret. Inte minst med spelarna från Höllviken som bidrar med en enorm spets i de här sammanhangen, men även i spelarna från Lund samt Pontus Andersson från RIG. Isac Olsson Ferm t.ex. gör sin andra säsong som ordinarie i allsvenskan och har både fysiken, avslutet och blicken för att kunna dominera rejält i en sådan här turnering. I övrigt så finns det inslag från både Malmö, Bjärred och Helsingborg, men det är främst Höllvikenspelarna som ska driva det här laget framåt. Utöver de fyra-fem spelarna som testat på allsvenskan så är det främst spel i division 2 eller JAS på de andra, där jag ändå skulle säga att Skånes division 2-serie håller helt okej kvalité.

Sett till grupp två, där man kommer möta Örebro, Värmland, Gävleborg och Härjedalen/Jämtland, så håller jag Skåne som favoriten där man kanske främst kommer utmanas av Örebro eller Värmland.

Lagets MVP:

Gustav Rosvall – målvakten, den storväxte som kan spika igen fullständigt och som redan varit med i U19-landslaget (med all rätt). Dom offensiva spelarna kommer göra sitt, men ska man sikta på guldet behöver man hjälp här. Bra positionering, bra i förflyttningar och trots sin storlek, rörlig och alert. Aspirera utan tvekan på turneringens bästa målvakt, frågan är om han lever upp till det?

Lagets målskytt – Isac Olsson Ferm

Truppen:

Hugo Povoa, Skurups IBK

Gustav Rosvall, Höllvikens IBF

Karl-Gustav Askanius,  IBK Lund

Axel Bengtsson, Bjärreds IBK

Mattias Egertz, Skurups IBK

William Hedin, Bjärreds IBK

Isac Olsson Ferm, Höllvikens IBF

Felix Österström, FC Helsingborg

Lukas Hedenfalk, IBK Lund

Gustav Lindahl, Skurups IBK

Isac Palm, Höllvikens IBF

Pontus Andersson, Munka Ljungby IBK/RIG Umeå

Oskar Hulthén, Höllvikens IBF

Filip Isacsson, IBK Lund

Jens Rasmusson, Höllvikens IBF

Oscar Sandberg, FC Helsingborg

Alexander Stenfeldt, Skurups IBK

Linus Villaume Lauksteins, Höllvikens IBF

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar