JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Västmanland P05

Vi fortsätter med nästa distrikt på killsidan, nämligen Västmanland. Läs mer om lagets trupp och förutsättningar här!

Trots att distriktet i sig är ganska litet och att man under fjolåret fick nyttja en viss del underåriga spelare, så har man gjort flertalet fina turneringar genom åren och har t.ex. fyra guld på kontot. Man hade en kull med 89:erna där t.ex. Rasmus Enström och Niklas Winroth fanns med, för att sedan ha en stark med 97:erna där Casper Backby och Simon Berg var ledande. Senaste guldet kom med spelarna födda 1999 och även om det varit mer blandat därefter, så tog man en klart stark fjärdeplats under fjolåret.

Tittar vi till årets trupp så är det främst två föreningar som dominerar stark. Det är Västerås IBS Ungdom samt Skälby som i princip nästan lägger beslag på samtliga platser i truppen. Filip Wadsten från Sala och David Myrelid från Köping är två av spelarna som har andra tillhörigheter. Större delen av Skälbys spelare som finns med i truppen tillhör klubbens division 2-lag, där Albin Nordkvist och Jonathan Berglund är två undantag som matchas i division 1 (Berglund var ju dominant där redan förra året). Snarlik situation är det för killarna från Västerås där det främst är division 2 och JAS som är aktuellt, även om en spelare som Vilmer Elofsson säkerligen kan få chansen i division 1 framöver.

I grupp 1 där man möter Småland, Uppland, Gotland och Södermanland så kommer man få kämpa rejält för att nå ett slutspel. Jonathan Berglunds betydelse går inte betona och ska man gå vidare så kommer han behöva spela på sin absoluta toppnivå skulle jag vilja hävda.

Lagets MVP:

Jonathan Berglund – fullständigt outstanding emellanåt, även på seniornivå. Spelar med en oerhörd kraft, enormt explosiv och duktig i närkampsspelet. Besitter ett bra avslut och ett bra spelsinne och är oerhört komplett överlag.

Lagets målskytt – Vilmer Elofsson

Truppen:

Isach Madaj, Skälby IBK

Melker Danielsson, Skälby IBK

Albin Nordkvist, Skälby IBK

Martin Eriksson, Västerås IBS Ungdom

Oscar Appelros, Skälby IBK

Pontus Eklund Henriksson, Skälby IBK

Olle Baresic, Skälby IBK

Alfred Nässsling, Västerås IBS Ungdom

Anton Ulfner, Västerås IBS Ungdom

Jonathan Berglund, Skälby IBK

Carl Vidlund, Västerås IBS Ungdom

Alexander McLaren, Skälby IBK

David Myrelid, IBK Köping

Vilmer Elofsson, Västerås IBS Ungdom

Axel Vidlund, Västerås IBS Ungdom

Filip Wadsten, Sala Silverstaden IBK

Oskar Fröberg, Västerås IBS Ungdom

Lukas Phraiwan, Skälby IBK

Lucas Koskela, Skälby IBK

Loke Bergdahl, IBK Köping

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar