JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Stockholm P05

Stockholms tjejer är redan presenterade, men vi tar även en titt på deras killar som kanske inte har samma favoritskap på sig. Läs mer om laget här!

Stockholm, de största av dem alla med hela 27 guld och strax över 40 medaljer totalt, har med vissa ålderskullar och generationer dominerat rejält. Allt annat än guld är i mångas ögon ett fiasko sett till förutsättningar och urvalet. Säsongen 16/17 vann man inte helt oväntat guld med sin 00-kull, men därefter har det ”bara” blivit ett brons med 03:erna då man förra säsongen åkte ut i kvartsfinalen.

Ser man till årets trupp så tror jag dock inte att det finns chans till revansch och ta guldet då jag tycker 05-kullen ser än svagare ut än fjolårets kull, på pappret. Tittar vi till truppen så är det en salig blandning på spelare från diverse olika klubbar. AIK, Tyresö, Åkersberga, Täby, Farsta, Hässelby, Salem och Nacka är några av föreningarna som finns med och det är väl ett tecken på det som befarats senaste åren. Inget av Stockholmslagen tar riktigt ”täten” fullt ut och har även därmed svårt att konkurrera fullt ut på Innebandyfesten t.ex.

Tittar vi till truppen så finns det ett par som registrerats i både allsvensk miljö och divison 1, men som i skrivande stund knappt haft speltid, utan det är främst JAS och även Stockholms lokala HJ-serier som figurerar i de flesta sammanhangen. Jag ser heller ingen direkt spelare som kan ta ledaransvaret fullt ut och vara indirekt avgörande i rätt läge, förutom målvakt Dolke Jönsson som i sina bästa stunder kan spika igen rejält.

I grupp 3 där man ställs mot Halland, Dalarna, Västergötland och Västernorrland så kommer Stockholm absolut kunna slåss om en kvartsfinalplats, men det är ingen lätt uppgift och för att tidigare år kunna spela rakt av på sin kvalité, så kommer nu även Stockholm behöva prestera tidigt för att komma topp två.

Lagets MVP:

Samuel Dolke Jönsson – när inte den tydliga storstjärnan finns att förlita sig på bland utespelarna, så kommer mycket stå till Dolke i de tuffa matcherna. Bra storlek, bra grundpositionering, reflexsnabb och bra utkast. En potentiell matchvinnare i varje match.

Lagets målskytt – David Narving

Truppen:

Hugo Zetterberg, Täby FC

Samuel Jönsson Dolke, Farsta IBK

Hugo Walfridsson, Tyresö Trollbäcken

Wille Jäderlund, AIK IBF

Noah Lindqvist, Täby FC

Harald Brännström, Farsta IBK

Ludwig Karlström, Hässelby SK IBK

Alfred Bergander, Farsta IBK

William Thyselius, Nacka IBK

Hugo Stehn-Vestman, Åkersberga IBF

Max Horrpu Telo, Ingarö IF

Sahel Aqtash, Salems IF

Axel Furubjelke, Djurgårdens IF IBS

Fredrik Hartzell, Järfälla IBK

Hugo Nilsson, AIK IBF

Jesper Knutsson, Ekerö IK

David Narving, Täby FC

Markus Kahilainen,

Hässelby SK IBK

Tobias Andersson Olof, Farsta IBK

Tim Bruno, AIK IBF

//RAsmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar