JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Dalarna F05

Nästa distrikt ut på tjejsidan är inget mindre än Dalarna, innehållandes storklubbar som Falun och KAIS Mora. Läs mer om laget här nedanför!

Två senaste upplagorna så har Dalarna tagit sig vidare till kvartsfinal, trots att man på pappret kanske haft något svagare trupper än många andra. Dock ska man inte underskattas sett till att aktade lag som KAIS Mora och IBF Falun finns i distriktet. Via Faluns Hagströmska har man ibland fått spelare ”gratis” som automatiskt tillhört Dalarnas distrikt om de inte gör en övergång tillbaka till sin gamla förening över just SM.

Inte helt oväntat så är det Falun som dominerar i truppen sett till klubbtillhörighet, men där även Rättvik har ett par representanter. Majoriteten av spelarna hade under fjolåret en vardag i antingen division 2 eller en F16-serie, vilket såklart kan vara ett frågetecken om man jämför med övriga distrikten och dess rutin. Enda undantaget är väl egentligen Elin Domincius som till vardags representerar RIG.

Sett till gruppen man har och vilka distrikt man kampas med, så har jag svårt att se att man kan återupprepa bedriften om att nå kvartsfinalerna igen. Stockholm som klar favorit och både Västergötland och Västernorrland känns snäppet spetsigare än Dalarna.

Lagets MVP:

Elin Dominicus – En allround spelare som är duktig i både närkamsspel och passningsspel. En ”klassisk” tvåvägsspelare som är oerhört viktig i ett lagbygge och som kan ge laget både tryggheten, men även förutsättningarna att få en match att väga över.

Lagets målskytt – Moa Carlsson Nord

Truppen:

Frida Esters, Rättviks IBF/LI20 IBF

Ebba Ekdahl, IBF Falun Ungdom

Emelie Eriksson, IBF Hedemora

Elin Baggens, IBF Gagnef

Elsa Baggens, IBF Gagnef

Nathalie Västå, IBF Falun Ungdom

Emy Westergren, IBF Falun Ungdom

Linnea Amberntson Qvist, IBF Falun Ungdom

Meja Lindstrand, IBF Falun Ungdom

Amanda Leino, IBF Borlänge

Maja Mökjas Berg, IBF Falun Ungdom

Tuva Lassis, KAIS MORA UIF

Moa Carlsson Nord, IBF Falun Ungdom

Emilia Ekström, IBF Falun Ungdom

Vilma Linden IBF Falun Ungdom

Elin Dominicus, RIG IBF

Isabelle Brandt, IBF Borlänge

Stina Källsträm, IBF Falun Ungdom

Lagets tränarstab, säger följande inför turneringen:

Gruppen ni hamnat i, vad säger ni om den och dess utseende? – Dödens grupp, visst kallas den det? 😊 Bra att vi behöver vara på tå direkt från start. Vi behöver prestera 100 % i alla matcher för att lyckas. 

Sett till ert eget lag, vad har ni för förväntningar och målsättningar på att kunna leverera? – Vi siktar på att komma till slutspel och spela om medaljerna.

Man brukar prata om tendenser och trender i spel och liknande. Vad tror du vi kan få se som är specifikt för just detta mästerskapet? – Vi tror att det kommer vara spel med hög intensitet, fysiskt spel och mycket mål. En sevärd innebandy helt enkelt.

Vilket distrikt håller du som guldfavorit? – Det finns många bra distrikt med många duktiga individualister. Stockholm är alltid en stark kandidat. Men vi tror såklart på våra Dalatjejer.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar