JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Västsvenska P05

Vi tittar på en av årets klara favoriter, nämligen Västsvenskas killar som har en stark trupp på pappret. Läs mer om laget här nedan!

Från Göteborg till Västsvenska som man gått under de senaste åren. För att vara ett såpass stort distrikt så har man underpresterat sett till medaljer. Bara två guld, säsongen 01/02 och ett så långt bakom som säsongen 93/94. Visst, strax över 15 medaljer i övrigt, men fler guld borde man kunna ha på sitt CV. Tittar man ett par år tillbaka så är ju ”fiaskot” med 02:erna ett sådant år där man i allra högsta grad hade en guldchans med den kullen.

Förra upplagan var lite synonymt med just Västsvenska. En trupp med spelare som gjort det bra i både Lerum, Pixbo och Partille och en storstjärna i Victor Johansson, men trots det respass i gruppen i en annan klart överkomlig grupp där man slapp både Uppland, Småland och Stockholm t.ex.

Om förra årets lag var starkt så är nog årets upplaga ännu bättre. Ingen har nog missat framgångarna som Pixbo haft, främst med sina spelare födda 2005. Daniel Kalentun, Gustav Lindberg, Oscar Hammarqvist och Benjamin Schill har varit fyra spelare som varit oerhört tongivande, där Samuel Dömstedt var femtelänken i USM. Utöver det så kommer Partille med en stark uppsättning spelare som under flera år varit ett topplag runtom i Sverige och på det finns även Lucas Svensson, en högintressant spelare. I truppen finns det rutin i relativt stor utsträckning från både SSL, Allsvenskan och främst division 1 där nästintill samtliga spelare i truppen haft matchtid i någon av dessa serier. Bättre guldläge än såhär får man nog inte på ett par år, inte förrän det eventuellt är dags för 08:erna som också har ett par högt rankade namn.

I grupp fyra så tror jag man kommer göra upp med Västerbotten om gruppsegern och hålla Östergötland, Blekinge och Norrbotten bakom sig. Återigen, allt annat är ett fiasko där det nu är upp till bevis.

Lagets MVP:

Daniel Kalentun – Kan spela överallt, han gör jobbet ändå. Oerhört fysiskt stark, duktig i närkampsspelet och är svår att ta sig förbi. Med bollen besitter han både en teknisk förmåga och ett spelsinne som på denna nivån gör honom oerhört spetsig och svår att stoppa. Explosiv i steget och skjuter bra.

Lagets målskytt – Birk Eldh

Truppen: 

Daniel Saether, FBC Partille
Christoffer Blixter, Mölndal IBF
Gustav Lindberg, Pixbo Wallenstam
Daniel Kalentun, Pixbo Wallenstam
Lukas Rosenklint, IBF Falun Ungdom
Benjamin Schill, Pixbo Wallenstam
Leo Hammarstedt FBC Partille
Edward Boson, Mölndals IBF
Oscar Hammarqvist, Pixbo Wallenstam
Erik Johansson, Mölndals IBF
Arvid Pölder, FBC Partille
Lucas Svensson, FBC Lerum
Hampus Thornblad, FBC Partille
Liam Aruvald, FBC Partille
Birk Eldh, FBC Partille
Samuel Dömstedt, Pixbo Wallenstam
Carl Brooker, Mölndals IBF

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar