JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Västernorrland F05

Efter ett litet uppehåll så är planen att få ut de sista guiderna kommande veckan. Västernorrlands F05 är nästa distrikt på tur!

Vi får backa ett par år när Maja Viström ledde det här distriktet till ett tungt silver där det åren efter varit mer av mittenplaceringar, vilket kanske inte är helt oväntat sett till storleken på distrikt och antal licenser.

I den här upplagan finns det ett par intressanta och ruggig spetsiga spelare som blir intressanta att följa. Även om många nu har Örnsköldsvik som nuvarande klubb så har föreningar som Gullänget Kroksta och Jäbo haft en del i många spelare resa på vägen fram. Vi finner duon Livia Svartvadet och Moa Kareståhl numera på RIG, två spelare som förväntas tillhöra det absoluta toppskiktet av spelare på plats och som kan vara skillnaden mellan en plats i kvartsfinalen eller inte. I övrigt så har en stor del av truppen erfarenhet från främst division 1 och JAS där Ö-vik föll i kvalet till Allsvenskan t.ex.

Även om Stockholm ses som klar favorit i grupp 1, så borde Västernorrland kunna vara ett av lagen som slåss om andraplatsen, främst då med Västergötland skulle jag tro. Jämför man t.ex. spetsen här i Svartvadet/Kareståhl och Lundin/Carlsson i Västergötland så kan det vara så att Västernorrland har en knapp fördel att väga in här.

Lagets MVP

Livia Svartvadet – dotter till gamle Modolegendaren Per Svartvadet. Är egentligen redan nu oerhört komplett. Duktig åt båda håll, spelsinne, passningsspel, teknik och förmågan att avsluta. Kommer bli en framtida storspelare och lär dominera fullt ut här under turneringen.

Lagets målskytt – Moa Kareståhl

Truppen: 

Agnes Sundlöf​​, Sundsvalls IBF

Tuva Boström​​, Sundsvalls IBF

Signe Engberg​​, Sundsvalls IBF

Stina Nilsson​​, Gullänget/Kroksta IBS

Isa Söderlind​​, Örnsköldsvik IBK

Vega Ekedal​​, Örnsköldsvik IBK

Alva Lindberg, ​​Örnsköldsvik IBK

Livia Svartvadet, ​RIG

Lisen Morén​​, Örnsköldsvik IBK

Moa Kareståhl​​, RIG

Vendela Jonsson​, Örnsköldsvik IBK

Engla Fjellström​, Sundsvalls IBF

Hanna Asplund, ​Örnsköldsvik IBK

Alva Omark​​, Gullänget/Kroksta IBS

Wilda Edlund​​, Örnsköldsvik IBF

3 + 1 som är reserver på plats i Umeå:

Mini Westerin​​, Örnsköldsvik IBF

Tove Lundemo​, Sundsvalls IBF

Olivia Grundin, ​​Gullänget/Kroksta IBS

Julia Renström​, Örnsköldsvik IBK

Lagets tränare, Jonas Johnsson, säger följande inför turneringen: 

Gruppen ni hamnat i, vad säger ni om den och dess utseende? – En väldigt stark grupp med lag som har starka profiler och bra chans att ta hem SM. Det är en femlagsgrupp vilket gör att belastningen på lagen från denna grupp blir lite högre inför slutspelet.

Sett till ert eget lag, vad har ni för förväntningar och målsättningar på att kunna leverera? – Vi har som målsättning att utmana om segern i SM. I truppen har vi många spelare som tagit stora utvecklingssteg i sina respektive klubblag under den senaste säsongen och fått erfarenhet att spela viktiga roller i både Allsvenskan och JAS. Utöver det sportsliga är vi ett härligt gäng som har roligt tillsammans utanför planen också!

Man brukar prata om tendenser och trender i spel och liknande. Vad tror du vi kan få se som är specifikt för just detta mästerskap? – Nu när SM blivit uppskjutet 10 månader så har spelarna och spelet utvecklats. Många spelar eller har fått prova på senior innebandy i större utsträckning samt har reglerna förändrats på några områden. Tendenserna till ett mer fysiskt spel och en trend till mer individuellt skickliga spelare som har erfarenhet att avgöra matcher.

Vilket distrikt håller du som guldfavorit?-  Stockholm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar