JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Västerbotten P05

Ett distrikt som säkerligen är sugna på ett guld sett till sin trupp är Västerbottens killar. Läs mer om det laget och dess trupp här!

Ett av de större distrikten, men trots det, ”bara” har åtta medaljer varav en kom förra säsongen i form av ett brons. Just sett till hur stor innebandyn är i Umeå, hur mycket lag som finns osv så är känslan att man borde kunna spela till sig ett par fler – goda chansen har man denna gången. Senaste finalplatsen kom säsongen 14/15 när 97-kullen med namn som Anton Åkerlund, Daniel Sonidsson och Ludwig Svensson, förlorade mot Stockholm i förlängningen när en viss Sebastian Johansson avgjorde.

Förra året var man ett mål i förlängningen från att spela final, men fick nöja sig med ett brons. Jag skulle säga att årets trupp är ännu bättre på pappret. Tittar vi på truppen så är lag som Thorengruppen, Dalen, GUIF och Skellefteå främst representerade, där det ska tilläggas att många av dem bland annat tillhörde ett starkt lag i Umeå City för ett par år sedan. Dalen t.ex. har ett ungt lag i division 1 där flera av spelarna har speltid (redan förra året) och det gäller även spelarna från Thorengruppen och Skellefteå i största allmänhet, även om alla inte har regelbunden speltid. En som har det är Herman Karlsson från Thorengruppen som blir en tongivande offensiv pjäs. Överlag tror jag att den utbredda speltiden i division 1 på många spelare kommer vara oerhört viktig för att kunna hantera just det fysiska spelet, men även för att kunna driva tempo och orka.

I grupp fyra mot Västsvenska, Östergötland, Norrbotten och Blekinge så räknar jag iskallt med att man kommer göra upp om gruppsegern mot Västsvenska. Allt annars är ett misslyckande i mina ögon.

Lagets MVP:

William Nordin – till vardags på RIG och kan spela både back och offensivt. Bra handleder, fyller gärna på och bra i avslutslägena. Oerhört viktig i flera spelformer.

Lagets målskytt – Herman Karlsson

Truppen:

William Nordin RIG Umeå IBF

Ludvig Lundin Gamla Stan IBK

Viktor Rosenqvist Holmsund City

Filip Emteryd IBF Dalen

Mille Forsberg IBF Dalen

Jordan Andersson IBF Dalen

Arvid Bergström IBF Dalen

Noah Niemi Bergström IBF Dalen

Noah Mauree IBF Dalen

Samuel Ackemo IBF Dalen *

Carl Stegmayr Obbola IK *

Noel Nord Skellefteå IBK

Tim Nilsson Skellefteå IBK

Alexander Dahlquist Skellefteå IBK

Alex Holmberg Skellefteå IBK

Elliot Thunebro Skellefteå IBK

Nils Ramnefält Team Thorengruppen SK

Jöns Redin Team Thorengruppen SK

Herman Karlsson Team Thorengruppen SK

Hugo Edström Team Thorengruppen SK

Philip Da Rocha Eriksson Team Thorengruppen SK

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar