JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Stockholm F05

Vi går vidare med en av årets stora favoriter - Stockholms tjejer som har ett guld att försvara. Läs mer om laget här nedan!

Det råder ingen tvekan om att Stockholm på tjejsidan numera är en guldfavorit år efter år. Sett till antal licensierade man har, urvalet av spelare och att man har flera föreningar som bedriver stark verksamhet på damsidan, så skapar man även förutsättningar nedåt för att ta hem guld i dessa mästerskap. Självklart ska de ”mindre” föreningarna tillskrivas framgångarna också, föreningar som fostrat många spelare på vägen. 

Man har två raka guld i bagaget och även om denna truppen kanske känns något svagare än 04-kullen så är det fortsatt en tung trupp. Tre stycken tjejer som till vardags finns på RIG, många spelare med meriter från allsvenskan och ser man t.ex. Huddinges representanter så var det tjejer som tog ett silver i USM-klassen i våras. I övrigt är det spritt bland ganska många föreningar som Åkersberga, Sköndal, Täby och Bele Barkarby.

Denna gången spelar man i grupp 1, där man kommer få slåss med Dalarna, Halland, Västernorrland och Västergötland. Oavsett grupp så ska man vara favoriter, men i den här gruppen tror jag att man går obesegrade utan större problem faktiskt där både Västernorrland och Västergötland har ett par spelare med ordentligt spets, men som inte ska kunna räcka.

Lagets MVP:
Linnea Hedman – en backkugge som numera finns på RIG. Kanske inte alltid får största rubrikerna, men oerhört stabil defensivt och en duktig passningsspelare. Har mer att plocka fram offensivt, men en oerhört hög lägstanivå som kommer bli guld värd.

Lagets målskytt – Vera Roos

Truppen:

Tilde Alstermark, Åkersberga IBF

Maja Karlström, Salems IF

Alexandra Carlbom, Älvsjö AIK IBF

Elina Malmberg, Elina Malmberg

Linnea Castemo, FBI Tullinge

Linnea Hedman, RIG Umeå IBF

Lova Vestlin, AIK IBF

Wilma Liikamaa, Bele Barkarby IF IBF

Kellie Tonnert, FBI Tullinge

Klara Roos, RIG Umeå IBF

Miranda Jansson, Bele Barkarby IF IBF

Nike Bruna, Huddinge IBS

Thea Ernberg, Sköndals IK

Anna Jonsson, Täby FC

Elicia Auinger, Huddinge IBS

Klara Brockert, Ekerö IK

Linnea Hjelm, Åkersberga IBF

Nathalie Gustafsson, Älvsjö AIK IBF

Olivia Tellström Jovicic, Huddinge IBS

Vera Roos, RIG Umeå IBF

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar