JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Östergötland F05

Östergötlands tjejer kan inte skryta med några framgångar med medaljer senaste åren, även om fjolårets resultat var klart godkänt. Läs mer om lagets förutsättningar här!

Även om Östergötland har haft en del framgångar på killsidan med t.ex. sin 96-kull och även 02:erna så har det varit tuffare för tjejerna och sett till truppen så får man nyttja spelare både 2005 och 2006. Det gjorde att man under förra upplagan hade ett par tjejer födda 2005 där man faktiskt ändå imponerade, tog sig till kvartsfinal och stötte sedan oturligt nog på Stockholm i kvartsfinalen.

Tittar vi istället mot årets upplaga så är det faktiskt inte Linköping IBK som dominerar längre. Föreningen som spelade i SSL för ett par år sedan med damerna, har halkat ner till divison 1 och istället är det klubbar som IBF Linköping och nyblivna allsvenska laget Bergs IK som dominerar i störst utsträckning denna gången. Det ska tilläggas att flera av spelarna t.ex. valt att gå från just Linköping IBK till Bergs inför den här säsongen. Även om IBF Linköping tillhört allsvenskan så är det ingen riktigt som fått chansen där, utan det är främst JAS kombinerat med spel i damjunior, eller i ett par enstaka fall, division 1, som dominerat.

I grupp två så borde man kunna se till att hålla Norrbotten och Blekinge bakom sig, men däremot försöka rå på de två andra lagen kan bli tufft, men absolut inte omöjligt.

Lagets MVP:

Lovisa Bagge – En smart offensiv spelare som både kan leverera passningar och trycka av själv. Snabb och avig offensivt och kan sysselsätta ett försvar ordentligt om det behövs. Var med under 04:erna och lär få bära ett stort ansvar här.

Lagets målskytt – Tuva Vennerberg

Truppen:

Elvira Sundstedt, Linköping IBK Ungdom      

Thea Carlenius, IBF Linköping

Alva Nehler, IBF Linköping

Amy Batshon, Linköping IBK Ungdom

Elin Franzén, IBF Linköping

Filippa Raismaa, Linköping IBK Ungdom

Julia Holm, IBF Falun Ungdom

Klara Hermansson, IBK Åtvidaberg

Lisa Hagenbrant, IBF Linköping

Lovisa Bagge, Linköping IBK Ungdom

Matilda Tengroth, Linköping IBK Ungdom

Meja Bergström, IBF Linköping

Rosa Forsberg, IBF Linköping

Sandra Svensson, Linköping IBK Ungdom

Sara Wettermark, Linköping IBK Ungdom

Sofia Nilsson/ElZelah, IBF Linköping

Stina Tillgren, Linköping IBK Ungdom

Tilda Forzén, Linköping IBK Ungdom

Tuva Vennerberg, Linköping IBK Ungdom

Vilma Söderlund, Linköping IBK Ungdom

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar