JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Södermanland P05

Efter att ha presenteras Södermanlands tjejer, så kör vi även killarna. Läs mer om gänget och dess förutsättningar här nedanför!

Ett distrikt som fortsatt väntar på sitt guld, men som sett till sina förutsättningar inte är särskilt mycket större än ett distrikt som Gästrikland eller Västernorrland. Distriktet förknippas ju dock starkt med föreningar som främst Nykvarn, men även Strängnäs, Onyx och Telge. Med rätt ”flyt” hade man kunnat haft något guld – ta t.ex. att Hampus Ahrén och Victor Wettergren gick från Nykvarn till Salem och istället fick representera Stockholm i SDF-SM, som sedan slog Södermanland i finalen. Den största ”missen” senaste åren skulle jag säga är 03-kullen som sett till trupp hade alla förutsättningar att vinna, men som fick se sig utslagna redan i kvartsfinalen.

Förra året hade man det klart tuffare och slutade på en fjärdeplats i gruppen, där jag tycker att årets trupp är klart starkare. Både Nykvarn och Trosa, som är de två dominerande föreningar i den här truppen, har fina 05-kullar där t.ex. Trosa tog sig till Innebandyfesten i våras och där flera föreningar fått upp ögonen för deras spelare, där Oscar Snell och Liam Radloff finns med i allsvenska Salem på dubbellicens. Utöver det så har flera av Nykvarns spelare fått testa på spel i divison 1, där Adam Ögren, Hannes Helenfors och Felix Attlebrant är de klart mest framstående spelarna.

I grupp 1, där jag håller Småland som favoriter, så tror jag utan tvekan att Södermanland kommer blanda sig i jakten där bakom tillsammans med Uppland och eventuellt Västmanland. Med en tacksam lottning tror jag heller inte att det är någon omöjligt att nå en semifinal.

Lagets MVP:

Benjamin Lindskog – en härförare från bakplan med fint steg och duktig med bollen. Tar gärna egna initiativ och vill vara involverad i spelet. En back som man kommer kunna bygga mycket runtom.

Lagets målskytt – Oscar Snell

Truppen:

Adam Ögren, Nykvarns IF

Alvin Hellqwist, Nykvarns IF

Benjamin Lindskog, Trosa Edanö IBK

Christoffer Höglund, Trosa Edanö IBK

Felix Attlebrant, Nykvarns IF

Gustaf Lotoft, Nykvarns IF

Gustav Nilsson Widlund, Nykvarns IF

Hannes Helenefors, Nykvarns IF

Hugo Morelius, Nykvarns IF

Josef Oreholm, Nykvarns IF

Kevin Bergman, IK Sirius FBC

Liam Radloff, Trosa Edanö IBK

Love Lövbom, Trosa Edanö IBK

Marcus Onestam, Trosa Edanö IBK

Noel Arvidsson, Nykvarns IF

Oscar Snell, Trosa Edanö IBK

Simon Bengtsson, Torshälla IBK

Viktor Hägg, Nykvarns IF

Chris Månsson, Nykvarns IF

Lukas Dahlgren, Nykvarns IF

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar