JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Södermanland F05

Nästa distrikt ut på tjejsidan är Södermanland, där vi tyvärr inte har någon tränarkommentar. Läs mer om laget här nedan!

Även om Södermanland faktiskt är ett av de mindre distrikten sett till antal licenser, så är känslan att man sällan går i samma kategori som de, utan mer de som är strax ovanför som t.ex. Västergötland, Västmanland, Dalarna osv. Distrikt som behöver en riktig guldkull för att träffa rätt.

Tittar vi till Södermanland så har det inte träffat rätt fullt ut någon gång då man fortsatt saknar ett guld. Även om Telge försökt sprattla till på damsidan så är det annars Nykvarn som varit mest ”förknippat” med distriktet och kanske även Trosa Edanö. Under fjolåret tog man en tredjeplats i gruppen och till sist en 12:e plats när det väl vankades placeringsmatcher.

Tittar vi till truppen så är det främst en ganska stor stomme från just Nykvarn, med inslag från Trosa Edanö, Telge och Katrineholm. Södermanland som får använda yngre spelare har en hel del 06:er med i truppen och har då även flertalet 05:er som fick chansen att deltaga vid den förra turneringen. Just att man har många 06:er med i truppen gör ju att flera av dem inte kommer ha särskilt många seniormatcher i benen, utan mer har spelat JAS eller DJ-serier i olika former. Julia Södergren har noterats för ett par allsvenska matcher, men utöver det är det ganska glest överlag.

I grupp 3 så tror jag att man kommer få svårt att rå på både Skåne och Uppland. Känslan är där att det finns en tydligare spets som är svår att matcha. Att man kan slå Västmanland ser jag mer som en rimlig uppgift.

Lagets MVP:

Izabel Carpenter – Spenderar sin vardag i Falun, vilket gjort henne gott. En stark, defensivt duktig back som vinner mycket boll och dueller över hela banan. Bra passningsspel och duktig på att läsa spel.

Lagets målskytt – Hedwig Cannerheim

Truppen:

Alva Mannström, Trosa Edanö IBK

Beatrice Långbergs, Storvreta Ungdom IBK

Clara Fogelberg, FBC Katrineholm

Elise Ågren, Nykvarns IBF Ungdom

Ellen Wirlén, FBC Katrineholm

Emilia Virtanen, Nykvarns IBF Ungdom

Hedwig Cannerheim, Nykvarns IBF Ungdom

Henna Lappalainen, Trosa Edanö IBK

Izabel Carpenter, IBF Falun Utveckling

Janina Johansson, Trosa Edanö IBK

Julia Södergren, Telge SIBK

Maja Bengtsson, Trosa Edanö IBK

Malva Eriksson, Telge SIBK

Matilda Aspgren, Trosa Edanö IBK

Minna Olsson, IFK Gnesta

Nilla Westerholm, Nykvarns IBF Ungdom

Nelly Klasson-Lindberg, Nykvarns IBF Ungdom

Nelly Tornmarker, Nykvarns IBF Ungdom

Olivia Klasson-Lindberg, Nykvarns IBF Ungdom

Stina Johansson, Nykvarns IBF Ungdom

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar