JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Halland F05

Vi tittar fortsatt på tjejsidan och hittar där Hallands tjejer. Läs mer om distriktet och dess förutsättningar inför kommande turnering här nedanför!

Ett litet distrikt där det behövs mycket för att man ska kunna träffa rätt och nå fullt ut. Senaste åren har man inte nått slutspel vilket inte varit helt oväntat. Förra året fick man nöja sig med två poäng och frågan är om det blir fler denna gången?

Ser man till distriktet så är ju Warberg den största föreningen med störst verksamhet, men faktum är att föreningar som både Onsala och Varla, något närmare Göteborgshållet, också har bidragit stort. Ser vi till årets trupp så är det dock främst Warberg och Onsala som dominerar nästintill helt och hållet, även om Varla och Kusten också har ett par bidrag. Ett tungt avbräck är att Ofelia Karlström inte kommer till spel som tyvärr drabbats av en tuff skada, en spelare som hade bidragit med offensiv kraft i laget där även Elin Bill kommer missa mästerskapet. 

Större delen av spelarna i truppen har spelat främst division 1 och 2 under fjolåret, då i Hallands egna serier där man kan diskutera kvalitén. Många har dock även spelat JAS och fått möta likvärdiga spelare i sin egen ålder för att mäta sig.

I den tuffa grupp 1 så kommer man förmodligen få se sig placerad längre ner i gruppen, främst efter lag som Stockholm, men kanske även Västergötland och Västernorrland eventuellt.

Lagets MVP:

Carla Rydbeck – var RIG-aktuell ett tag och det med all rätt. Hade kanske mått bra av att testas högre upp för en utmaning, men lär kunna göra det på sikt. En irrationell offensiv spelare med bra fart och näsa för målet. Kan bli en obehaglig överraskning för många.

Lagets målskytt – Mira Eliasson

Truppen:

Ella Nilsson, Kustens IF

Linnea Serholt, Warberg IBF

Olivia Wickman, Onsala IBK

Ella Petersson, Warberg IBF

Mira Eliasson, Warberg IBF

Natalie Olsson, Warberg IBF

Minna Olsson, Warberg IBF

Annie Lindberg, Warberg IBF

Alva Johansson Lantto, Varla IBK

Thea Gustavsson, Onsala IBK

Carla Rydbeck, Onsala IBK

Tova Andersson, Warberg IBF

Li Karlsson, Warberg IBF

Ida Ljunggren, Warberg IBF

Filippa Olander, Onsala IBK

Lova Jeppsson, Kustens IF

Hanna Malone, Varla IBK

Elina Ekendal-Thor, Varla IBK

Clara Corderfeldt, Onsala IBK

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar