JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Blekinge F05

Vi hoppar tillbaka till tjejsidan och tittar på ett av de minsta distrikten, nämligen Blekinge. Läs mer om laget här nedanför!

Ett av de absolut minsta distrikten där man har rätt att nyttja 75 % spelare födda 2006 till och med, vilket tyvärr flera andra distrikt också får. Med tyvärr menar jag att det är synd att man inte kan behålla ett större urval. När det begav sig för 04:erna (när Blekinge även hade med spelare födda 2005), så lyckades man knipa en seger mot Örebro och hamnade till sist på en 16:e plats. 5-6 namn har därmed rutin från ett SM sedan tidigare vilket såklart är värdefullt.

Ser man till truppen så är det tre föreningar som dominerar – Olofström, Karlskrona och Carlshamn. Olofström som faktiskt vann divison 1 (där man möter Smålandslag), men missade kvalet till allsvenskan. Även Karlskrona var ett topplag, men där det överlag var få av spelarna som hade betydande roller, utan mer spelade DJ-serier kombinerat med flickserier.

Ser man till gruppen man hamnat i, grupp 2, så kommer man möta Norrbotten, Västerbotten, Västs svenska och Östergötland. Någonstans en ganska tacksam grupp, men där fjolårets bedrift att vinna en match kanske är det som är en snarlik målsättning även denna gången.

Lagets MVP:

Vera Carlsson – Var med som underårig senast och blir därmed än viktigare nu. Som målvakt så lär hon sättas på prov ordentligt och ska Blekinge ha chans till poäng så kommer hon få spika igen. En placeringssäker målvakt som sprider ett lugn.

Lagets målskytt – Kerstin Domeij

Truppen:

Amanda Bergman, Olofströms IBK

Ana Coga, Olofströms IBK

Kerstin Domeij, FBC Karlskrona

Naida Duran, Olofströms IBK

Lina Eriksson, Olofströms IBK

Miranda Eriksson, Carlshamns IBK

Agnes Jenvén, Carlshamns IBK

Maja Larsson, FBC Karlskrona

Ellie Svanberg, Carlshamns IBK

Dina Svensson, Olofströms IBK

Maja Svensson, Olofströms IBK

Vera Carlsson, FBC Karlskrona

Ella Gerdstigen, FBC Karlskrona

Julie Evaldsson, Olofströms IBK

Agnes Zätterberg, Olofströms IBK

Anna Schlyter, FBC Karlskrona

Tuva Andersson, FBC Karlskrona

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar