JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Småland P05

Nästa distrikt ut är ett lag som ses som en potentiell guldkandidat, nämligen Smålands killar. Läs mer om distriktet här nedanför!

Småland med flera bra upplagor bakom sig där man senast tog ett silver för att året där innan vinna ett guled med sina 03:er efter en dramatisk straffläggning. Småland som är ett av de absolut största distrikten, som har ett starkt urval sett till hur många starka föreningar det finns i distriktet, är i princip alltid topptippade och så även denna upplagan. Man landar in på 26 medaljer totalt, vilket såklart är oerhört imponerande och numera är det nästan en missräkning om man inte tar just medalj som t.ex. 02:erna för ett par år sedan som åkte ut i kvartsfinalen.

Ser vi till truppen så brukar ju Jönköping, Växjö och Kalmarsund vara ständigt återkommande inslag, men denna gången finns även KFUM Jönköping med som en stark ledande förening. Efter att under flera år haft en fin 05-kull, så har dessa spelare nu fått sitt ordentliga erkännande efter framgångarna under USM i våras och som vi även lär få se prov på här i JAS framöver. Det som kanske talar lite ”emot” att många tillhör storklubbarna är att det är få som spelar på division 1 nivå eller högre i nuläget, förutom t.ex. Otto Rylander från RIG. Många spelar främst division 2 och JAS och även om det finns matcher där man utmanas, så finns det även matcher som knappt ger något emellanåt. Det ska dock tilläggas att flera av spelarna utan tvekan hade kunnat spela på den nivån om de hade valt att klubbyte, men där det är viktigt i dagens innebandy att inte bara se till serietillhörighet utan även helhet, träningsmöjligheter och dylikt.

I grupp 1 där man spelar kommer man ställas mot Gotland, Södermanland, Uppland och Västmanland så får man bära ett tydligt favoritskap, där jag skulle hålla de övriga distrikten oerhört jämna där bakom (utöver Gotland). Gör Småland jobbet så ska man vinna gruppen.

Lagets MVP:

Otto Rylander – till vardags på RIG vilket ställer höga krav. En rightfattad back som är oerhört duktig teknisk och har ett bra fotarbete. Har förmågan att både sätta tempo i spelet, men även gå på genombrott och ta avslut själv. Ska bli intressant att följa mot de övriga toppspelarna i sin ålder.

Lagets målskytt – Tim Lindberg

Truppen:

Eddie Svärd, KFUM Jönköping

Filip Lindrud, Jönköpings IK

Måns Andersson, Jönköpings IK

Oliwer Karlsson, Växjö Vipers

Tim Lindberg, KFUM Jönköping

Arvid Forneheim, KFUM Jönköping

Casper Jonsson, Gransholms IF

Simon Tellbom , Fagerhult Habo

Hjalmar Fridell , Vetlanda IB

Valter Dahlström, KFUM Jönköping

Oliver Staiger, Jönköpings IK

Isac Andersson, Vetlanda IB

Hannes Slöjdare, FBC Kalmarsund

Jacob Jensen, Jönköpings IK

Olle Joakimssom, KFUM Jönköping

Olle Bernhardsson, KFUM Jönköping

Hugo Hellgren , KFUM Jönköping

Otto Rylander, RIG Umeå/FBC Kalmarsund

Rasmus Westelius, CL98IC

Hugo Härenstam, KFUM Jönköping

Johan Wittberg, lagets tränare, säger följande inför turneringen:

Gruppen ni hamnat i, vad säger ni om den och dess utseende?

-Vi är ödmjuka inför gruppen och ser alla lag som potentiella att ta sig vidare, varje årgång lever sitt eget liv så jag lägger aldrig någon vikt vid hur det har gått tidigare år för distrikten.

Sett till ert eget lag, vad har ni för förväntningar och målsättningar på att kunna leverera?

-Vårt mål är såklart att först och främst ta oss vidare från gruppen och då måste vi göra bra prestationer och framförallt bra resultat för att lyckas.

Nyckeln är att ha ett bra försvarsspel som vi behärskar bra och känner oss trygga med. – Vi vill såklart som alla andra gå så långt som möjligt, men det räcker inte att vilja, utan vi måste vara noggranna i alla moment. Sen hoppas man såklart alltid att man har det där lilla extra flytet och får många spelare som hittar ett ”flow” genom turneringen.

Man brukar prata om tendenser och trender i spel och liknande. Vad tror du vi kan få se som är specifikt för just detta mästerskapet? – Jag tror inget, men jag hoppas att vi kommer få se en offensiv innebandy med mycket fart! Att det är lag som verkligen vill göra mål och vinna matcher av egen kraft istället för att bara ligga lågt och vänta på motståndares misstag.

Vilket distrikt håller du som guldfavorit? – Skåne, Stockholm och Västsvenska.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar