JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Örebro P05

Vi håller oss kvar på killsidan lite till och går nu in på Örebros killar som ni kan läsa mer om här nedanför!

Efter det ganska ”förväntade” guldet man tog med 01:erna, säsongen 17/18 så har man inte helt oväntat haft ett par tyngre år. Örebro, som är ett litet distrikt sett till antal licenser, har haft ett par andra tunga kullar som t.ex. 94:erna med Marcus Ekengren, Robin Westergren och Kivipaasi (som var född 95), som tog ett silver för ett antal år sedan.

Förra året så kom man trea i gruppen, där man förlorade nyckelmatchen mot Västmanland och fick till sist med sig en 12:e plats. Tittar vi på den truppen, kontra årets trupp, så är det ett par av namnen som fanns med som underåriga under fjolåret. Just dessa spelare förväntas denna upplaga få tongivande roller, spelare som Emil Carlsson och Casper Johannes. Dessa två kommer från ett uppåtgående Lillån, vilket fler spelare i truppen gör, även om det finns ett par inslag från IBF Örebro och Örebro SK också, så är det Lillån som varit dominantare under de senaste åren. Ett oerhört tungt avbräck är att Ludvig Björkegren Torebring inte kommer till spel. En storväxt, fysiskt, bollskicklig back som utan tvekan hade varit kaptensmaterial och en nyckelpjäs. 

Tittar vi till ovan nämnda tre namn så är det namn som innan SDFSM:s start, mycket väl kan ha tagit någon minut i allsvenskan där Axel Veress gjorde liknande resa förra året. I övrigt så är det spelare i truppen som spelar allt ifrån division 2 och 3, till JAS eller HJ17-regionsserien, lite beroende på vilken förening man tillhör då.

Ser vi till grupp två så kan Örebro mycket väl nypa en slutspelsplacering, men där känslan är att Värmland blir nyckelmatchen. Gävleborg och Jämtland/Härjedalen borde man utan tvekan kunna ha bakom sig och kan man ta poäng av Skåne är det bara en bonus i mina ögon. Tappet av Björkegren Torebring kan dock vara skillnaden på att nå slutspel eller inte. 

Lagets MVP:

Casper Johannes – tvåvägsnavet som kommer vara lika viktig defensivt, men även för att få igång ett offensivt rull. Kan både sätta tempo i passningspel, men även transportera boll och gå på genombrott. Fysiskt stark och duktig i närkampsspelet.

Lagets målskytt – Emil Carlsson

Truppen: 

Albin Ljunggren, ÖSK Ungdom

Hannes Hägglund, Lillån IBK

Isac Götmar, IBF Örebro Ungdom

Elis Söderlund, IBF Falun Ungdom

Hugo Edström, IBF Örebro Ungdom

Olle Vallstedt, IBF Örebro Ungdom

Theo Hanström, Lillån IBK

Emil Lindblom, Lillån IBK

Felix Johannes, Lillån IBK

Casper Johannes, Lillån IBK

Lukas Westerberg, Lillån IBK

Ville Danielsson, Lillån IBK

Wilmer Trygg, Lillån IBK

Max Svantesson, Lillån IBK

Emil Carlsson, Lillån IBK

Vidar Stelin, Lillån IBK

Oscar Hammarström, IBF Örebro Ungdom

Anton Utter, ÖSK Ungdom

Melwin Frid, ÖSK Ungdom

Elton Berglund, ÖSK Ungdom

Lagets tränare, Martin Stockhult, säger följande inför turneringen:

Gruppen ni hamnat i, vad säger ni om den och dess utseende? – Gruppen som vi hamnat i är relativt tuff och oviss där de flesta lagen har en chans att stöka till det och ta lite segrar. Skåne känns som klassen bättre än övriga just nu men det sa vi även när det var 02ornas år och då slog vi ut just Skåne i sista gruppspelsmatchen. Blir spännande och ovisst oavsett tror jag.

Sett till ert eget lag, vad har ni för förväntningar och målsättningar på att kunna leverera? – Sett till vårt lag så har många kommit igång med att spela seniorinnebandy vilket är positivt då man lär sig nya saker hela tiden och är under konstant utveckling. Utveckling är just ett ord vi fokuserar på och vi vill växa båda som individ och grupp desto längre turneringen går. Tror våra chanser är goda till göra något riktigt bra men det är ett byte och en match i taget som gäller. Attityd, tålamod och fokus på rätt saker är saker som vi väljer att fokusera på och som i slutändan kommer ge oss positiva prestationer ute på planen. 

Man brukar prata om tendenser och trender i spel och liknande. Vad tror du vi kan få se som är specifikt för just detta mästerskapet? – Jag tror att vi kommer att få se en positiv innebandy med en väldigt hög press från många distrikt. Detta kommer generera i flängiga matchbilder och mycket individuella misstag som leder i slutändan till målrika tillställningar.

Vilket distrikt håller du som guldfavorit? – Småland tar en dubbel och vinner både på kill och tjejsidan.

 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar