JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Norrbotten P05

Nästa distrikt ut på killsidan är ett av de mindre, nämligen Norrbotten. Läs mer om laget och dess förutsättningar här nedanför!

Ett distrikt som också står nollat på antal medaljer. Till skillnad från de ”ännu mindre” distrikten så brukar man dock alltid komma till spel vilket är glädjande. Förra året tog man en 17:e plats efter att ha vunnit de två avslutande placeringsmatcherna. Distriktet får nyttja hälften av truppen med underåriga spelare, men trots det så var det bara ett få 05:er med under förra turneringen så det är inte särskilt många som skaffat sig rutin.

Tittar vi till årets trupp så är det två föreningar som dominerar totalt – Luleå och Öjebyn. Luleå har lag både i division 1 och 2, där Felix Berggren och Isak Sundberg funnits med i divison 1 vid ett par tillfällen. Tittar vi till spelarna från Öjebyn så klev ju Öjebyn upp till division 1 och finns nu i samma serie som Luleå. Där har t.ex Simon Jonsson, Simon Ekberg och Nils Eriksson funnits med under säsongens första del. Båda föreningarna har dessutom lag i JAS där i princip samtliga spelare får speltid.

Den absolut största stjärnan hittar vi dock i Dalen – Ludwig Blomberg som går NIU i Umeå. Efter att att ha gjort ett bra SDF-SM så gjorde han ett ännu starkare avtryck under Innebandyfesten när Dalen var framme och nosade på en finalplats länge. Den lille, irrationella speedkulan med både teknik och spelsinne är en fröjd att se spela innebandy.

I grupp fyra så kommer man stötta på tufft motstånd i form av grannen Västerbotten, Västsvenska, Blekinge och Östergötland. Kan man slå Blekinge och störa Östergötland till en viss del så skulle jag säga att det är mer än godkänt – slutspelet ska man inte ha något att göra med.

Lagets MVP:

Ludwig Blomberg – ovan nämnda Blomberg är en nyckelspelare. Hanterar alla positioner, spelar med fart och tempo, både med och utan boll. Fin teknik, går gärna på genombrott och är svår att stoppa på offensiv tredjedel för motståndarna.

Lagets målskytt – Tim Jansson

Truppen:

Wille Svanström, FBC Kalmarsund

Ludvig Blomberg, IBF Dalen

Felix Berggren, IBK Luleå

Kalle Forsstèn, IBK Luleå

Otto Karlsson, IBK Luleå

Oskar Lundgren Andersson, IBK Luleå

Arvid Nordström, IBK Luleå

Vilmer Nordström, IBK Luleå

Isac Sundberg, IBK Luleå

Charlie Vedin, IBK Luleå

Elias Åström, IBK Luleå

Isak Häggroth, Kiruna AIF

Ebbe Ahlqvist, Öjebyns IBF

Joel Edin, Öjebyns IBF

Viktor Edin, Öjebyns IBF

Simon Ekberg, Öjebyns IBF

Nils Eriksson, Öjebyns IBF

Tim Jansson, Öjebyns IBF

Nico Johansson, Öjebyns IBF

Simon Jonsson, Öjebyns IBF

Hugo Lundberg, Öjebyns IBF

Lagets tränarstab med Henrik Lerviken, Per Aronsson och Jens Brandén, säger följande inför turneringen:

Gruppen ni hamnat i, vad säger ni om den och dess utseende? – Det ser ut som en väldigt bra grupp, vi ser fram emot spännande och intressanta matcher.

Sett till ert eget lag, vad har ni för förväntningar och målsättningar på att kunna leverera? – Vår målsättning är att vi ska kunna spela efter de spelidéer vi satt upp. Att vi ska spela en attraktiv innebandy och förväntningen är att det ska ge ett så bra resultat möjligt.

Man brukar prata om tendenser och trender i spel och liknande. Vad tror du vi kan få se som är specifikt för just detta mästerskapet? – Vi tror att vi kan komma att se mer variation i spelsystem i olika spelfaser.

Vilket distrikt håller du som guldfavorit? – Det finns många lag som har chans att gå hela vägen, mycket tillfälligheter som avgör. Favoritskapet ligger som vanligt på de stora distrikten som alltid brukar gå långt i SDF-SM.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar