JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Halland P05

Nästa distrikt ut hittar vi på den västra kustsidan i Sverige. Det är Hallands killar vi pratar om - läs mer om distriktet här nedan!

Också ett av våra mindre distrikt sett rent geografiskt, men som sett till antalet utövare placerar sig klart högre upp och måste spela med ”rena kullar”. På medaljsidan är det ganska tunt, men som för ett par år sedan tog ett par medaljer. Då fanns Jonathan Håkansson i kulisserna och coachade lagen där både 96:erna med Anton Birgersson tog ett silver och där 98:erna med en stark stomme från Warberg tog ett brons.

Tittar man till senaste tre åren så har man placerat sig i botten av grupperna, men är det någon gång man ska bryta trenden, så är det kanske denna gången. Truppen i sig är ju enbart baserad på spelare från Warberg, Varla och Träslövsläge, där fördelningen föreningarna emellanåt är ganska snarlik. Varla har ju ett lag i division 1, men det främst är Viktor Olofsson som kommer ha speltid och där övriga kompletterar med JAS istället. Warberg och Tråslövsläge har ju lag i divison 2 där säkerligen många kommer spela, där undantaget är Filip Holmer som finns med i Warbergs A-trupp och som säkerligen på sikt kommer få ett par minuter med samt RIG:s Oskar Peterson som till vardags matchas i allsvenskan med jämna mellanrum.

Just som jag var inne på ovan, så kanske det är denna gången man ska nå slutspelet igen. Jag tycker grupp två är oerhört öppen och att Hallands trupp har ett par guldkorn som utan tvekan har kvalitén för att bidra och störa de övriga distrikten. Jag tror att Dalarna kan få det tufft, men att det därefter är klart öppnare bland Stockholm, Västergötland och Västernorrland, även om jag håller de distrikten ett litet snäpp före Halland.

Lagets MVP:

Filip Holmer – en storväxt, fysiskt lagd tvåvägscenter med mycket fint att erbjuda. Bra spelförståelse, bra passningsspelare och duktig att bygga spel runt. Kommer spela powerplay, boxplay och förstafemma och vara viktig i alla delar.

Lagets målskytt – Alvin Johansson

Truppen:

Hugo Richardson, Onsala IBK

Linus Möller, Onsala IBK

Oskar Petersson, RIG Umeå

Wilmer Freytag, Träslövsläge IF

Isac Claesson, Träslövsläge IF

Noel Andersson, Träslövsläge IF

Alvin Johansson, Träslövsläge IF

Kalle Frivold, Varla IBK

Viktor Olofsson, Varla IBK

Philip Hilmersson, Varla IBK

Melvin Svensson, Vinbergs IBS

Joakim Karlsson, Warberg IBF

Felix Martinsson, Warberg IBF

Zeb Valfridsson, Warberg IBF

Melker Norrman, Lindås IBK

Gustav Johansson, Warberg IBF

Filip Holmer, Warberg IBF

Totte Lanai, Warberg IBF

 Lagets tränare, Jimmy Lindblom, säger följande inför turneringen:

Gruppen ni hamnat i, vad säger ni om den och dess utseende?

– En spännande grupp med många starka lag på förhand. Så det kommer bli en tuff utmaning för oss och kommer krävas att vi spelar på toppen av vår förmåga för att gå vinnande ur matcherna.

Sett till ert eget lag, vad har ni för förväntningar och målsättningar på att kunna leverera? – Förväntningarna och målsättningen är att vi kommer att spela på toppen av vår förmåga under turneringen och sen får vi se hur långt det bär oss. Självklart är det viktigt för oss att alla är hela och friska så vi kan använda de spelare som vi har med oss på det sättet vi vill.

Man brukar prata om tendenser och trender i spel och liknande. Vad tror du vi kan få se som är specifikt för just detta mästerskapet? – Finns ju en del skickliga spelare i spelet man mot man som har blivit viktigare och viktigare ska bli intressant att se. Sen är jag nyfiken på om de större distrikten vågar gå ifrån klassiska uppställningar som exempelvis 2-1-2 med växelstöt och vågar gå högre upp i planen med en högre press eller någon annorlunda uppställning/försvarsspel.

Vilket distrikt håller du som guldfavorit? – Har inte jättebra koll på alla distrikten, men Västsvenska såg bra ut när vi mötte dom i en träningsmatch. Sen bör väl Småland och Stockholm vara med där uppe i toppen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar