JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Dalarna P05

Nästa distrikt ut på killsidan är inget mindre än Dalarna som fortsatt väntar på en rejäl framgång efter ett par år utan medalj. Läs mer om laget här nedanför!

Dalarna, ett distrikt som fortsatt väntar på ett guld där man alltjämt har ett silver och ett par brons. Sett till att man har snarlikt antal licenser som distrikt som Västmanland, Västergötland osv så är det ett distrikt som behöver träffa rätt rejält för att vinna ett guld. Ett brons tog man säsongen 14/15 med 99:erna, då främst ledde av spelare från KAIS Moras fina generation, Emil Hedström, Matteus Gavatin och Simon Wigstrand för att nämna några. Nu på senare år är ju distriktet på killsidan främst förknippat med Falun, men där Falun först senaste 3-4 åren börjat få träff på juniorsidan via Hagströmska.

Det i sin tur har ju också varit en vinning, att spelare som inte flyttar för NIU, kan välja att representera distriktet i just SDF-SM som t.ex. Kim Varga gjorde för ett par år sedan. Förra året blev det en 15:e plats och ambitionen denna gången är säkerligen högre. Tittar vi till truppen så är det knappt någon medverkan från just IBF Falun, utan istället är det föreningar som KFUM Falun, Hälsinggårdens AIK, KAIS Mora och IBF Borlänge som visar upp närvaro. Även om det är föreningar i division 1 så är det få av spelarna som fått chansen där, utan som främst spelar JAS eller lägre ner i seriesystemen. Teo Fogde är ett av undantagen som fått spela division 1 och Oscar Nordén kan nog vara ett potentiellt namn förut.

I grupp tre kommer man ställas mot Stockholm, Västergötland, Halland och Västernorrland. En grupp som känns oerhört svårtippad och nästintill omöjlig att sia om. Jag ser inte att något av distrikten är rena guldfavoriter och att varje distrikt kan nypa segrar mot varandra. Magkänslan är dock att Dalarna inte tar en slutspelsplats i slutändan.

Lagets MVP:

Emil Mikaelsson – har fått förtroendet att bära bindeln och behöver verkligen leda både på och utanför planen. En spelare som är duktig åt båda hållen och kan bli användbar i flertalet olika spelformer.

Lagets målskytt – Oscar Nordén

Truppen:

Elias Hällsten, IBF Borlänge 

Kevin Skoog, Hälsinggårdens AIK 

Linus Idre, Hälsinggårdens AIK

William Särström, KAIS Mora

Gustav Wahlström, Hälsinggårdens AIK 

Ture Cedergren, Hälsinggårdens AIK 

Sebastian Isaksson, Hälsinggårdens AIK 

Hannes Pettersson, Hälsinggårdens AIK 

Oscar Nordén, Hälsinggårdens AIK

Olle Dahlin, Hälsinggårdens AIK 

Erik Kronberg, KAIS Mora

Gustav Glad, KAIS Mora 

Teo Fogde, IBF Borlänge 

Emil Mikaelsson, IBF Falun Utveckling 

Axel Vallentgoed, KAIS Mora 

Elias Målare, Hälsinggårdens AIK 

Simon Holmqvist, Hälsinggårdens AIK 

Elias Liss, LI20

Lagets tränare, David Normark, säger följande inför turneringen:

Gruppen ni hamnat i, vad säger ni om den och dess utseende? Den känns spännande så här på förhand och det kommer att krävas bra prestationer i varje match för att man ska ta sig vidare från gruppspelet.

Sett till ert eget lag, vad har ni för förväntningar och målsättningar på att kunna leverera?

Vi är där för att vi vill slåss om medaljerna och kommer att göra allt vi kan för att vara det. Sen är det många duktiga spelare och lag på plats så det kommer att krävas 100% insatser i varje match och varje byte så att vi i första hand ger oss själva chansen att ta oss till medaljfajterna.

Man brukar prata om tendenser och trender i spel och liknande. Vad tror du vi kan få se som är specifikt för just detta mästerskapet? Vet faktiskt inte men jag hoppas spelarna vågar släppa lös när de får chansen och då bjuder på några fina delikatesser.

Vilket distrikt håller du som guldfavorit? Ja ska jag inte svara oss själva så får det bli det tråkiga svaret att Stockholm får väll bära favoritskapet.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar