JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Värmland P05

Efter ett ha publicerat ett par inlägg kring tjejernas distrikt så börjar vi även trycka ut ett par av killarnas distrikt. Först ut är Värmland!

Värmland med en hel del medaljer i bagaget, men enbart ett guld där vi får backa till säsongen 03/04 för ett hitta den guldpengen. Kollar vi till senaste åren så hade man två raka brons med sina kullar födda 2000 och 2001, men har senaste åren missat slutspelet till och med och det finns nog högre önskade krav sett till att Värmland ändå är ett relativt stort innebandydistrikt. Det som kan vara värt att uppmärksamma är väl just att under de senaste åren har man inte haft några vidare framgångar bland sina klubblag på killsidan heller i olika turneringar. Visst så fanns Karlstad med på Innebandyfesten nu senast och även deras 03-lag hade ett bra USM-år, men det är inga medaljer överlag att stoltsera med under senaste åren.

Nu mönstrar man 05:erna där det på förhand känns tufft att nå slutspel igen, även om det finns en öppning.  Det är en ganska jämn fördelning på spelarna bland föreningar som Hagfors, Karlstad, Skoghall och även Skattkärr i denna årgången, vilket kanske inte hör till vanligheterna. Där är väl Axel Sandberg det mest framstående namnet som numera även spelar division 1 med Karlstad på dubbellicens. Han är ett av få undantag som spelat en del seniorinnebandy där övriga till stor del främst spelat i HJ17, den regionsserien där lag från Värmland, Örebro och Västmanland möter varandra.

Som jag nämnde ovan så tror jag att man kan få tufft att nå slutspel – det som talar för är gruppens svagare kvalité och om vi fortsatt utgår från att Skåne vinner gruppen, så tror jag att Värmland kan göra upp med Örebro om andraplatsen då, där man även kommer möta Gävleborg och Jämtland/Härjedalen. 

Lagets MVP:
Axel Sandberg – centern som visat upp bra resultat i både division 2 och nu division 1. En teknisk spelare med hög kvalité i sina offensiva aktioner. Bra avslutare och en naturlig målskytt.

Lagets målskytt – Axel Sandberg

Truppen:

Oscar Eklund, Dotteviks IF   

Joel Sandström, GS 86 AIF      

Andreas Grönberg, Karlstad IBF Ungdom    

Viktor Jonasson, Hagfors IBS    

Filip Gustafsson, Hagfors IBS    

Albin Jonasson, Hagfors IBS    

Lukas Larsson, Hagfors IBS    

Hugo Svantesson, Karlskoga IBF  

Martin Lekberg, Karlskoga IBF  

Viggo Forslund, Karlstad IBF Ungdom    

Albin Örtqvist, Karlstad IBF Ungdom    

Karl Haglund, Skattkärrs IK  

Lucas Grafström Wilhelmson, Skattkärrs IK  

Axel Sandberg, Skattkärrs IK  

Oliver Lindmark, Skattkärrs IK  

Albert Olin, Skattkärrs IK  

Hannes Gruvholm, Skoghalls IBK Utveckling       

Filip Fällgren, Skoghalls IBK Utveckling       

Oskar Hjalmarsson, Skoghalls IBK Utveckling       

Axel Karlsson, Skoghalls IBK Utveckling     

 

Lagets tränare, Jimmy Sander, säger följande inför turneringen:

Gruppen ni hamnat i, vad säger ni om den och dess utseende? – Känns som vi ska ha en god chans att ta oss vidare, sen är det oerhört svårt att veta andra distrikts kapacitet då det kan skilja mycket mellan årgångarna.

 Sett till ert eget lag, vad har ni för förväntningar och målsättningar på att kunna leverera? -Vi har en väldigt tight sammanhållning i laget och gruppen har mognat mycket under senaste halvåret. Vi har 3 yngre bröder i laget som tagit del av SDF SM tidigare (från läktaren) och de är nog väldigt sugna på att SM ska börja snart. Finns givetvis en del kvar att hinna med innan vi åker till Umeå.

Klart vi ska gå för att nå till kvartsfinal, det är den självklara målsättningen. Sen gäller det verkligen att komma upp i nivå på prestationen under SM.

Man brukar prata om tendenser och trender i spel och liknande. Vad tror du vi kan få se som är specifikt för just detta mästerskapet? -Senare år har det varit mer springa med boll än tidigare samtidigt har det gynnat individualisterna att sticka ut. Flera distrikt har nu kommit längre med sina spelmönster och utvecklat det vidare, vi hoppas det fortsätter med nya initiativ som tar utvecklingen framåt. 

Vilket distrikt håller du som guldfavorit? – Småland har under senare år lyckas bra och har ett väl fungerande upplägg vilket också givit medaljer. Bedömer grupp ett som dödens grupp där 3-4 lag kan blanda sig in i slutstriden.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar