JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Uppland P05

Nästa distrikt ut på killsidan är inget mindre än Uppland, det rödklädda laget som har ett guld att försvara efter fjolårets succé. Läs mer om gänget nedanför!

Uppland, som i princip skulle kunna utmana Umeå om Sveriges ”innebandystad” numera på många sätt. Nu åkte ju Sirius ur SSL, men förra säsongen hade man tre lag i högstaligan på herrsidan, en mäktig arena för att spela innebandy och det blev ju inte sämre att Upplands killar födda 2004 tog ett guld i SDF-SM. Uppland som ligger över Västerbotten i antal licenser t.ex, har totalt 13 medaljer genom åren och frågan är om det kommer en till?

Ser vi på juniorsidan så har ju Sirius under flertalet säsonger varit den drivande föreningen, både i JAS och sett till vad som kommit upp till A-lag. Nu under de senaste säsongerna har det ju blivit allt vanligare att spelarna istället går motsatt håll, alltså till Storvreta och det var ju faktiskt det rödklädda laget som fanns med på Innebandyfesten i våras, inte det blåsvarta. Det ska tilläggas att i USM-klassen däremot var det ombytta roller, men därifrån så har t.ex. Axel Gauffin, Elias Björkman och Herman Geifalk bytt till Storvreta och även Rasmus Sörensson sedan tidigare. Kollar vi i truppen är det dock ganska spritt där även RA19 (som också var med på Innebandyfesten) och Hagunda vill säga sitt när det kommer till fostra unga spelare. Många av dessa spelare huserar dock i klubbarnas ”U-lag” oftast och därmed lägre serier som divison 2 och 3. William Christoffersson är ett undantag som finns med i RA19:s division 1-trupp och så även Storvretas Emil Matsson som varit med i SSL-miljön.

Ser vi till gruppen och motståndet, där man ställs mot Småland, Gotland, Södermanland och Västmanland så tycker jag att man absolut har potential att slåss om en kvartsfinalplats, men där jag tror Småland lägger beslag på en och att Uppland kommer få tampas med Södermanland och eventuellt Västmanland.

Lagets MVP:

Emil Mattsson – lagkapten om jag inte är snett på det, med meriter från både SSL  och U19-landslaget. En rapp och intensiv back med fin teknik och bra spelsinne. Kan med mycket boll hota rejält från bakplan och kommer bli användbar.

Lagets målskytt – Rasmus Sörensson

Truppen:

Emil Mattsson, Storvreta 

Melvin Nilsson, RA19

Elliot Rosenvald, IK Sirius IBK

Albin Svedberg, Hagunda IF

Rasmus Sörensson, Storvreta IBK

Wille Malm, Rasbo IK 

Elias Björkman, Storvreta IBK

Herman Geifalk, Storvreta IBK

Kasper Björklund, KAIS Mora

William Kristofferson, RA19

Alvi Karonen, Hagunda IF

Karl Ekeroth, RA19

Millian Hansen Ahlström, Storvreta IBK

William Brodin, IK Sirius IBK

Adam Åsbrink, Storvreta IBK

Ludvig Lundkvist, Storvreta IBK

Lukas Andersson, Alunda IBK

Axel Gauffin, Storvreta IBK

Noah Hultman, Storvreta IBK

Lagets tränare, Johan Carlström, säger följande inför:

Gruppen ni hamnat i, vad säger ni om den och dess utseende?

– Det är en väldigt tuff grupp med ettan, tvåan och trean från förra årets SDF SM

Sett till ert eget lag, vad har ni för förväntningar och målsättningar på att kunna leverera?

– Vi har väldigt höga förväntningar i vårt lag. Alla samlingar har sett väldigt bra ut och det känns som om vi ska kunna leverera på ett mycket bra sätt.

Man brukar prata om tendenser och trender i spel och liknande. Vad tror du vi kan få se som är specifikt för just detta mästerskapet?

Det är väldigt svårt att säga med tanke på att det är korta cupmatcher. Ska du gå långt i turneringen så måste du vara oerhört noggrann med boll för att minimera spelvändningar emot dig.. 

Vilket distrikt håller du som guldfavorit?

– Något lag från vår grupp!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar