JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Östergötland P05

Nästa distrikt ut är Östergötland, Östergötlands killar då. Ett gäng med flera bra turneringar senaste åren. Läs mer om laget här nerre!

Östergötland, som trots att man inte är överdrivet stora, har flera fina resultat under senaste säsongerna. Mycket förknippade med Ledbergs framfart på juniorsidan som gått hand i hand, men där självklart Linköpings inverkan inte ska förglömmas. På de senaste tre åren har man tagit två medaljer, varav ett guld och förra året blev det en kvartsfinal trots att man mönstrade en svagare kull enligt mig jämfört med tidigare säsonger.

Tittar vi till årets upplaga av Östergötland så är det på nytt en trupp starkt influerad av Ledberg, även om spetsen kanske främst kommer från andra föreningar. Med spetsen menar jag främst Filip Irebro (Bergs), Gustav Ydreborg (RIG) och Ludvig Johansson (Falun), för att nämna några. Tittar vi just till Ledberg så skulle jag lyfta fram Filip Eklund Bona i de bakre leden. Han och Lukas Persson tillhör de som fått testa på division 1, där övriga spelare från Ledberg främst spelar JAS och div 3.

Tittar vi till de få övriga spelarna som till exempel studerar på annan ort (Falun) så varieras det i diverse olika serier, men jämfört med t.ex. Västsvenskas trupp, så spelar generellt de flesta på klart lägre nivå.

I grupp fyra så kommer man stöta på både Västerbotten och Västsvenska, där man med all sannolikhet behöver slå ett av dem för att nå slutspel. Gör man det? Västerbotten isåfall, men skulle mer troligt säga att man placerar sig bakom med Norrbotten och Blekinge sist.

Lagets MVP:

Filip Irebro – gör sin andra säsong i division 1 och det klart välförtjänt. En lång, fysiskt stark back med ett bra avslut. Fyller gärna på med ett fint driv och besitter en hög kvalité även i sitt passningspel.

Lagets målskytt – Ludvig Johansson

Truppen:

Milton Petkovski Ledberg IBF

Dennis Vidarsson Ledberg IBF/IBF Falun U

Melker Wilhelmsson, Bergs IK

Filip Irebro, Bergs IK

Filip Eklund Bona, Ledberg IBF

Alexander Hallgren, Ledberg IBF

Philip Ståhl, Ledberg IBF

Samuel Eklund, Linköping IBK U

Oskar Hallberg, Bergs IK

Gustav Ydreborg, Bergs IK/RIG Umeå

Dylan Nilsson, Bergs IK

Nils Svanholm, Bergs IK/IBF FalunU

Ludvig Johansson, Linköping IBK U

Samuel Karlsson, Ledberg IBF

Olle SChylander, Ledberg IBF

Oskar Rosenqvist, Ledberg IBF

Mio Oskarsson, Ledberg IBF

Lukas Persson, Ledberg IBF

Leo Rundqvist, Bergs IK/IBF Falun U

Calle Lindstedt, Solfjäderstaden IBK

En av lagets tränare, Clacke Engström, säger följande inför:

Gruppen ni hamnat i, vad säger ni om den och dess utseende? – Tycker att vi hamnat i en grupp som ser oerhört jämn ut på pappret men håller nog Västsvenska som lite favoriter, men som vanligt i SDFSM är det små marginaler, 3×15 rullande tid allt kan hända…

Sett till ert eget lag, vad har ni för förväntningar och målsättningar på att kunna leverera?

– Våra förväntningar är att vi skall stå upp och kriga varje match sen handlar det också om att ge dessa ungdomar ett minne för livet med allt som är runt omkring ett SDFSM.

Man brukar prata om tendenser och trender i spel och liknande. Vad tror du vi kan få se som är specifikt för just detta mästerskapet? – Som alltid när det gäller ungdoms innebandy så går spelet väldigt upp och ner, tror nog nu eftersom denna kull är ett år äldre då de blivit framflyttat så  spelar de flesta senior innebandy och det kanske innebär en mer strukturerad innebandy(tyvärr)

Vilket distrikt håller du som guldfavorit?

– Favoriter är Stockholm de är det största distriktet och skall alltid va en guldkandidat. Småland tror jag också kan vara med och fajtas om valörerna, men vi skall se till att va där också.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar