JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Gävleborg P05

Vi fortsätter med ett nytt distrikt på killsidan, nämligen Gävleborgs killar. Läs mer om gänget här nedanför!

Precis som det nämndes på damsidan, så har alltså Gästrikland och Hälsingland blivit en sammanslagning och därmed ökat både i antal licenser och självklart urval av spelare. På tjejsidan så hade man ett par framgångar som det också nämndes när man gick som Gästrikland, men inte samma lycka på killsidan. Ett par bronsmedaljer finns för Gästriklands killar och senaste kom säsongen 08/09 i P15-klassen. En ganska ”anonym” kull sett till vart de spelarna finns idag – främst är det väl Alexander Hallén och Magnus Jansson som idag är de största namnen.

Förra året tog Gästrikland en 14:e placering om jag inte läst fel där Arvid Hansson, som var den starkaste spelaren, inte heller fick det att lossna riktigt och där Hälsingland slutade på plats 18.  Annars andas ju distriktet en viss positiv anda med tanke på Gävles avancemang till SSL och det återstår att se om det fått någon annan effekt runtom på föreningarna och lagen. Ser man till truppen är det såklart en hel del Gävle, men även flera spelare från Sandviken och sedan ett par föreningar som bidrar med något enstaka namn, t.ex. Håsta, Strömsbro och Runsten. Arvid Berlin t.ex. som kommer från Håsta, fanns ju med och representerade Hälsingland under förra turneringen och så även Pelle Olsson. Just Olsson kan fram till turneringen få ett par matcher i divison 1, men annars är det Olle Ström från Sandviken som sticker ut mest då han redan förra året snittade nästan en poäng per match i divison 1.

I grupp två kommer man ställas mot Jämtland/Härjedalen, Skåne, Värmland och Örebro. Där tror jag att man kommer få se Skåne i toppen och ha större chans att kunna störa Värmland eller Örebro samt att slå Jämtland/Härjedalen.

Lagets MVP:

Olle Ström – Ska distriktet gå bättre än förra året behöver Ström leverera. Har ett bra rörelsemönter, är snabb och har både blick och avslut för att leverera på hög nivå. Tar gärna en del avslut och det med all rätt, sett till hans effektivitet.

Lagets målskytt – Olle Ström

Truppen:

Anton Berggren, Gävle GIK

Nilo Wallerström, Gävle GIK

Emil Eriksson, Gävle GIK

Kasper Lindholm-Hagelin, Sandvikens AIK/Valbo AIF

Olle Ström, Sandvikens AIK

Linus Åkezon, IBK Runsten

Isac Johansson, Sandvikens AIK

William Axelsson, Gävle GIK

Olle Nohrstedt, Gävle GIK

Arvid Berlin, Håsta IBK

William Spångberg, Håsta IBK

Olle Gustafsson, Gävle GIK

William Söderholm, Gävle GIK

Pelle Olsson, Håsta IBK

Albin Danielsson, Gävle GIK

Theo Byqvist, Kais Mora UIF

Marcos Hagos, FBC Bollnäs

Filip Abramsson, Sandvikens AIK

Teo Fluxá-Sahlin, Gävle GIK

Alexander Andersson, Gävle GIK

En av lagets tränare, Simon Söderström, säger följande inför turneringen:

Gruppen ni hamnat i, vad säger ni om den och dess utseende? – Vår grupp ser högst intressant ut. Skåne är den självklara favoriten utåt sett i mitt tycke. Det ska bli spännande att möta dessa lag. Vi ser fram emot uppgiften och vi kommer göra allt vi bara kan för att ta oss till slutspel. 

Sett till ert eget lag, vad har ni för förväntningar och målsättningar på att kunna leverera? – Truppmässigt har vi en bred sådan och spets på diverse positioner. Så vi ska skapa så mycket oreda vi bara kan i detta SM. Det har varit en lång, noggrann och tuff uttagning att göra så vi är mer än redo. Inställningen under SM kommer vara ödmjuk inför varje match men kaxiga nog att säga att ingen sätter sig på oss bara för att. Vi är nöjda med vår spelidé och hur spelarna lyckats utföra den så vi kör på helt enkelt.

Man brukar prata om tendenser och trender i spel och liknande. Vad tror du vi kan få se som är specifikt för just detta mästerskapet? – Under detta SM så tror jag på mycket ”frihet under ansvar”. Det finns fantastiskt många skickliga spelare som deltar. Jag tror det kommer synas från läktaren att det finns tydliga ramar och direktiv men utrymme för massa kreativitet och egna idéer från spelarna. Jag gillar fysiskt spel och jag hoppas på extremt mycket bolltäck, uppoffrande spelare och som sagt, en hel del kreativitet.

Vilket distrikt håller du som guldfavorit? – Gävleborg, självfallet! Det är det svaret jag har som kommer direkt från hjärtat. 

Jag tycker dock att det är svårt att svara på den frågan då jag har flera kandidater. Men jag har en magkänsla av att vi kommer se en hel del ”icke-självklara ”resultat. Men, i slutändan tror jag att Stockholm drar det längsta strået om jag måste välja. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar