JAS-bloggen
Intervjuer

Förnekar derbyrivalen efter förlust: ”Mycket släktskap finns nog inte”

Det stod derby på schemat under fredagskvällen när grönklädda Lillån skulle drabba samman med Örebro/ÖSK, kombinationslaget.

Örebro/ÖSK som inför matchen hade haft en tuff start i de inledande matcherna, med bara en poäng på två matcher. Något som Viktor Stunz inte ser som panik dock. – Nja, vi inledde ju säsongen med att åka och spela lika med Karlstad. Godkänd insats där i en svängig match, där vi upplever att det lika gärna kan sluta med 3 poäng åt något håll. Andra matchen mot Torshälla kommer vi inte riktigt upp i nivå, det i kombination med deras keeper och dennes prestation gjorde att vi inte räckte till då, säger han till bloggen.

Senaste åren har Lillån tagit över på just juniorsidan och begreppen ”storebror” och ”lillebror” kanske kan komma till pass i denna situationen. – Nej, det skulle jag inte säga, Lillån bedriver helt tydligt ett bra innebandyverksamhet, men så mycket släktskap finns nog inte.

Det var Lillån som stod som hemmalag och som hade en 3-1 ledning efter period ett. – Vi gör det okej överlag, vi pratar inför om deras spets på 2 formationer, att jobba hårt i försvarsspelet och sätta våra omställningar, och vi lyckas ställa om en del på dem, men inte få den utdelning vi hade behövt i ett tidigt skede. De är samtidigt skoningslösa när deras chanser uppstår

Period två skulle istället innehålla allt fler utvisningar åt båda hållen, men någon extra fara var det aldrig – Inte överdrivet. Ett derby är ett derby, mycket folk på läktarna och mycket känslor, klart det smälls på lite extra då, men vet inte om jag känner att det var så farligt.

Tidigt i period tre så kunde Lillån gå upp till 7-1, ett resultat där många säkerligen hade sett matchen som körd, men inte Örebro/ÖSK. – Absolut inte, snarare tvärtom. Man vill alltid jobba metodiskt och göra det vi kan, det kan gå fort i innebandy vilket man om inte annat märker under sista minuten, så nej, det vore rätt korkat att ge upp faktiskt.

Gästerna gjorde ett tappert försök och kom faktiskt upp till 8-5 efter ett par senare reduceringar i slutskedet av matchen. Hur låter då en summering? – I korthet, en okej första, jättedålig andra och ganska bra tredjeperiod. Lillåns spets är det som avgör, och vår bristande effektivitet under 59 minuter gör att vi inte kan ta oss närmare.

När kommer er första seger?

– Mycket snart.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar